HomeHL-TOPΕίπαν «ναι» στην αύξηση των δημοτικών τελών… διαδικτυακά

Είπαν «ναι» στην αύξηση των δημοτικών τελών… διαδικτυακά

Το βράδυ της Τρίτης το κλίμα ήταν «εκρηκτικό» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν και εν μέσω έντασης το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου διεκόπη το βράδυ της Τρίτης και το κλίμα ήταν «εκρηκτικό», εντούτοις το πρωί της Τετάρτης οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν «ναι» στην αύξηση των δημοτικών τελών.

Η χθεσινοβραδινή συζήτηση ξεκίνησε με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι φορέων και σωματείων που αντιτίθενται στην αύξηση, ενώ την ίδια ώρα αναρτήθηκε και πανό που γράφει «Φτάνει πια με τα χαράτσια που πληρώνει ο λαός! Τώρα μείωση δημοτικών τελών!».

Μετά από 4 ώρες εν μέσω συνθημάτων και εντάσεων η συνεδρίαση διεκόπη χωρίς να παρθεί απόφαση για το επίμαχο θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών για να συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη, με διαδικτυακή ψηφοφορία, η οποία πρόταση και υπερψηφίστηκε.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

«Χαιρετίζουμε τον λαό της πόλης μας που χθες έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην πολιτική της ανταποδοτικότητας και των δημοτικών φόρων.

Αφού λοιπόν δημοτική αρχή, αντιπολίτευση και λοιποί συγγενής, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, δεν κατάφεραν να περάσουν το νέο χαράτσι κάτω από τις αντιδράσεις του συγκεντρωμένου κόσμου, σήμερα ολοκλήρωσαν τη βρομοδουλειά στα κρυφά!

Αλλά αυτοί είναι! Οι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι «δίπλα στον Ηρακλειώτη», όταν ο Ηρακλειώτης κινητοποιείται απέναντι στην πολιτική τους, εκείνοι με περισσεύματα δημοκρατίας, πάνε εν κρύπτω, στα γραφεία τους για να ψηφίσουν την αύξηση των δημοτικών τελών. Μάλιστα χθες από 9 παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο τα αιτήματα των εργαζομένων βρήκαν ανταπόκριση μονάχα από τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν! Όλοι εκείνοι, που χθες έβγαιναν κ έλεγαν γιατί πρέπει να χαρατσωθεί ο λαός, υπερασπιζόμενοι την κυβερνητική πολιτική, του να μας αφαιμάζουν με τους φόρους, θυσιάζοντας τα δικαιώματα μας για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας! Καλούμε τον λαό της πόλης μας, όλα τα εργατικά σωματεία, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να οργανώσουμε τα επόμενα αγωνιστικά βήματα μας απέναντι στην κυβέρνηση, την περιφερειακή αρχή και τις δημοτικές αρχές που εξασφαλίζουν προνόμια στους λίγους και χαράτσια στο λαό!

Καμία ανοχή – καμία αναμονή στην αντιλαϊκή πολιτική.

Οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή»

Δήλωση Δημήτρη Βρύσαλη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηρακλείου

Κάτω από την πίεση του Ηρακλειώτικου λαού, των σωματείων και φορέων που παραβρέθηκαν στο χτεσινό Δημοτικό συμβούλιο, αποτράπηκε η ψήφιση των δημοτικών τελών που φέρνουν νέα βάρη στις λαϊκές οικογένειες.
Η δημοτική αρχή, επιμένοντας στις αυξήσεις των δημοτικών τελών, κόντρα στις δίκαιες λαϊκές αντιδράσεις, κρύβεται πίσω από τηλεδιασκέψεις.
Καταγγέλλουμε και δεν συμμετέχουμε σε πρακτικές φίμωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας. Απέχουμε από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι γνωστή: καμιά περαιτέρω επιβάρυνση του λαού μας που έχει πληρώσει ήδη αλλά μείωση έως κατάργηση των όποιων επιπλέον τελών και φόρων. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε χαράτσωμα είτε από τη σημερινή είτε από την επόμενη δημοτική αρχή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση