HomeHL-TOPΥπό έλεγχο οι φωτιές στους Παρανύμφους και στον Χάρακα – Συντονισμένη δράση πυροσβεστικών δυνάμεων στα Χανιά

Υπό έλεγχο οι φωτιές στους Παρανύμφους και στον Χάρακα – Συντονισμένη δράση πυροσβεστικών δυνάμεων στα Χανιά

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών συνεχίζονται για τυχόν αναζωπυρώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (19/11) στα Τεμένια του δήμου Καντάνου Σελίνου έχει τεθεί υπό έλεγχο, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις από όλες τις υπηρεσίες των Χανίων κινητοποιήθηκαν άμεσα για την κατάσβεσή της. Πρόκειται για αγροτοδασική πυρκαγιά του οικισμού Λιβάδας Δήμου Κάντανου-Σελινου. Επιχείρησαν 18 οχήματα,  40 υπάλληλοι της ΔΠΥ Χανιων, 2 πεζοπόρα τμήματα 3ης ΕΜΟΔΕ.

Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε να εξαπλώνεται στην περιοχή νωρίς το μεσημέρι, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες επενέβησαν νωρίτερα από τις πρώτες ώρες του συμβάντος. Ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων από τις υπηρεσίες των Χανίων διαδραματίστηκε αποτελεσματικά, επιτρέποντας τον έγκαιρο έλεγχο της φωτιάς.

Στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν εκτεταμένες πυροσβεστικές δυνάμεις, με πολλά οχήματα και προσωπικό, ενώ αεροσκάφη εναέριας πυρόσβεσης συνέδραμαν από τον αέρα.

Επιπλέον, τα πυροσβεστικά συνεργεία κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο και άλλες φωτιές που είχαν εκδηλωθεί στην ευρύτερη περιοχή, συγκεκριμένα στους Παρανύμφους και στον Χάρακα.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζονται για τον έλεγχο τυχόν αναζωπυρώσεων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση