HomeHL-TOPΑπολογείται ο 40χρονος για τις υποθέσεις τοκογλυφίας και εκβίασης

Απολογείται ο 40χρονος για τις υποθέσεις τοκογλυφίας και εκβίασης

Του έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου θα περάσει σήμερα Δευτέρα ο 40χρονος που συνελήφθη για τοκογλυφία και εκβιασμούς.

Ήδη ο εισαγγελέας του έχει ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εκβίαση με σωματική βία και απειλές ενωμένες με κίνδυνο σώματος και ζωής κατ’ εξακολούθηση, εκβίαση με βία και απειλές κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αναβολικών.

Πώς έγινε η σύλληψη

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν πριν λίγες ημέρες όταν ένας 53χρονος άνδρας πήγε στο αστυνομικό τμήμα Φαιστού και κατήγγειλε ότι έχει πέσει θύμα τοκογλυφίας από έναν 40χρονο που ζει και δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Ο 53χρονος ανέφερε πως εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων που είχε έπεσε στην ανάγκη του δράστη και του ζήτησε χρήματα. Εκείνος του τα έδωσε ζητώντας του όμως πίσω ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό λέγοντας πως τα θέλει σε δόσεις σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και αν υπήρχε καθυστέρηση ζητούσε επιπλέον χρηματικό ποσό για κάθε ημέρα παράτασης της αποπληρωμής.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στην καταγγελία, ο 53χρονος δεν μπορούσε να προχωρήσει στην αποπληρωμή του δανείου με αποτέλεσμα ο 40χρονος να τον βρίζει και να τον απειλεί πως αν δεν του δώσει τα χρήματα θα τον δείρει.

Υπό τον φόβο των απειλών πήγε στην αστυνομία και προχώρησε στην καταγγελία.

Άμεσα οι αστυνομικοί προχώρησαν στον σχεδιασμό της αποκάλυψης και της σύλληψης του δράστη έχοντας συμφωνήσει με τον 53χρονο να δώσουν ένα ραντεβού ώστε να του δώσει μέρος των χρημάτων. Το θύμα πήγε στον 40χρονο με 1.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα και του τα έδωσε.

Τότε οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα στον 40χρονο και αφού κατάσχεσαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα τον συνέλαβαν.

Έξι συνολικά τα θύματά του

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει πως ο 40χρονος είχε εκβιάσει συνολικά έξι άτομα που είχαν πέσει στην ανάγκη του και του είχαν δανειστεί χρήματα.

Πρόκειται για τον 53χρονο που έκανε την καταγγελία, δύο αδέρφια (57 και 55 χρόνων), δύο Βούλγαρους (45 και 46 χρόνων) και έναν 44χρονο Έλληνα.

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν την περίοδο από τον Μάρτιο του 2021 έως και 15 Νοεμβρίου του 2023 ενώ όπως διαπιστώθηκε το όφελος του δράστη ήταν περί τις 30.000 ευρώ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση