HomeHL-HealthTι θα γίνει αν κόψεις ένα χρόνο το αλκοόλ

Tι θα γίνει αν κόψεις ένα χρόνο το αλκοόλ

Πολλά ευχάριστα πράγματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η απόφαση είναι δύσκολη!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν έχεις ήδη ένα μήνα που απέχεις από το ποτό, πιθανότατα θα έχεις παρατηρήσει κάποια οφέλη για την υγεία σου. Ακόμη και αν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις. Ενώ στην αρχή μπορεί να έχεις συμπτώματα στέρησης -ανάλογα πάντα με το πόσο πίνεις- τελικά τα πράγματα θα έχουν πάρει τελικά μια τροπή προς το καλύτερο. Μέσα σε λίγες μέρες θα κοιμάσαι ήδη καλύτερα, θα παίρνεις καλύτερες αποφάσεις και θα αισθάνεσαι πιο ευχάριστα.

Επιπλέον, ο τραπεζικός σου λογαριασμός θα σε ευχαριστεί και μέχρι το τέλος του ενός μήνα της αποχής από το αλκοόλ,  ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού θα έχει μειωθεί, ενώ το συκώτι και τα νεφρά θα έχουν επίσης βελτιωθεί. Όλα αυτά ακούγονται υπέροχα, οπότε τι θα γινόταν αν ήθελες μια νέα πρόκληση και αντί για ένα μήνα, έκοβες το ποτό για έναν ολόκληρο χρόνο;

Ό,τι καλό είχε συμβεί κατά τον πρώτο μήνα θα έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο καθώς συνεχίζεται επί 12 φορές περισσότερο.  Σύμφωνα με το Drink Surely, θα έχεις περισσότερη ενέργεια και βελτιωμένη διάθεση σε σημείο που πιθανότατα θα το έχουν παρατηρήσει οι άνθρωποι γύρω σου.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα επίπεδα ντοπαμίνης σου επιστρέφουν στο φυσιολογικό, που σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερη χαρά και θα αισθάνεσαι γενικά καλύτερα και στην ψυχολογία σου. Αν δεν το αντικαταστήσεις με περισσότερη τροφή, τότε πιθανότατα θα παρατηρήσεις και κάποια απώλεια βάρους, καθώς πολλά αλκοολούχα ποτά έχουν αρκετά σημαντική ποσότητα θερμίδων.

Όσον αφορά το τι κρατά το σώμα σου, ο κίνδυνος καρδιακής, ηπατικής και νεφρικής νόσου θα έχει μειωθεί δραματικά, όπως και ο κίνδυνος ορισμένων μορφών καρκίνου. Ακόμα περισσότερο, το ανοσοποιητικό σου σύστημα θα έχει ανακάμψει, οπότε όταν θα κολλάς κάποια γρίπη, το σώμα σου θα είναι καλύτερο για να την καταπολεμήσει.

Από τον τρίτο μήνα και μετά, ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του ήπατος, του στομάχου, του μαστού, του στόματος, των ωοθηκών, του λάρυγγα, του φάρυγγα, του οισοφάγου και του παχέος εντέρου αρχίζει να μειώνεται και συνεχίζει, οπότε θα είστε σε ακόμα καλύτερη φόρμα μετά από ένα χρόνο. Εκτός από όλα αυτά τα οφέλη, το δέρμα σου θα γίνει επίσης πιο υγιές, ενώ αν είχες συμπτώματα στέρησης αλκοόλ, μετά από ένα χρόνο θα εξαφανιστούν σχεδόν όλα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι για όσους έχουν εθισμό στο αλκοόλ η λαχτάρα θα εξαφανιστεί. Οι σωματικές επιπτώσεις του αλκοόλ ουσιαστικά θα εξαφανιστούν μετά από ένα χρόνο, αλλά η λαχτάρα για ένα ποτό για όσους έχουν εθισμό στο αλκοόλ θα εξακολουθήσουν να παραμένουν.

Το θέμα βέβαια, είναι να μην φτάσεις μέχρι εκεί…

ratpack.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση