HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης: Θα προχωρήσει στον έλεγχο 16000 ΑΦΜ

Αυγενάκης: Θα προχωρήσει στον έλεγχο 16000 ΑΦΜ

Η νέα διοίηκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ θα λειτουργήσει με διαφάνεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο προσπαθειών για τη βελτίωση των ποσών που θα διατεθούν στον πυλώνα Ι του ΠΑΑ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ΚΡΗΤΗ TV. Επικεντρώθηκε στα λάθη της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφέροντας ότι δεν προχωρεί στον έλεγχο των 16.000 ΑΦΜ που έχει δεσμεύσει και δεν ενεργοποίησε 88 εκατομμύρια ευρώ που δικαιούνταν οι αγρότες. Αυτά αποτελούν τους κύριους λόγους που προκάλεσαν την αίτηση παραίτησης της διοίκησης.

Ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανάδειξη νέας διοίκησης που θα λειτουργεί με διαφάνεια, ταχύτητα και συνέπεια. Ανακοίνωσε επίσης τις προθέσεις του για εκσυγχρονισμό του Κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ. Σχετικά με τη Σχολή της Μεσσαράς, επεσήμανε τον στόχο της ανάστασής της και την επαναλειτουργία της Σχολής Ασωμάτων για την Κτηνοτροφία.

Σε άλλα θέματα, αναφέρθηκε στη σύσκεψη για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την ολλανδική εταιρεία HVA. Επισήμανε την ανάγκη για ενιαίο φορέα διαχείρισης, ενώ αναφέρθηκε και στην συμμετοχή του στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Τέλος, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τους ομολόγους της Κύπρου και της Τσεχίας στο περιθώριο του Συμβουλίου υπουργών.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση