HomeHL-TOPΚακοκαιρία: Προβλήματα σε Δρομολόγια Πλοίων – Καθυστερήσεις και Ακυρώσεις σε Λιμάνια

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Δρομολόγια Πλοίων – Καθυστερήσεις και Ακυρώσεις σε Λιμάνια

Τα δρομολόγια για Κρήτη προς το παρόν πραγματοποιούνται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, με καθυστερήσεις και ακυρώσεις να δημιουργούν προβλήματα στους ταξιδιώτες. Πολλά λιμάνια έχουν επηρεαστεί, ενώ σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν ακόμα απαγορευτικά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι άνεμοι σε ορισμένες περιοχές φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, δημιουργώντας δυσμενείς συνθήκες για την ακτοπλοϊκή κίνηση.

Από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από τη Ραφήνα για το Μαρμάρι.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, Ληξούρι Αργοστόλι, Λευκάδα-Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται εξάλλου τα δρομολόγια των πλοίων από Βόλο για Σποράδες και από Καβάλα για Πρίνο Θάσου.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αναφέρεται ότι τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων προς την Κρήτη θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Ωστόσο, προτείνεται στους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές και τις ναυτιλιακές εταιρείες για ενημέρωση σχετικά με πιθανές αλλαγές στα δρομολόγια και προγράμματα.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση