HomeHL-LifestyleΣταμάτης Κραουνάκης: Εξερράγη για τη «χοντρή» που παρέλειψε η Πρωτοψάλτη από τον «Άδωνι»

Σταμάτης Κραουνάκης: Εξερράγη για τη «χοντρή» που παρέλειψε η Πρωτοψάλτη από τον «Άδωνι»

Τι είπε σε συνέντευξή του ο συνθέτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πριν από λίγες μέρες, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τραγούδησε σε συναυλία της με τον Γιώργο Νταλάρα το «Πάμε στον Άδωνη για καφέ» αλλά αφαίρεσε τη λέξη «χοντρή» από τους στίχους του Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος και τοποθετήθηκε σχετικά με αυτό.

Το πρωί του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», εκφράζοντας την ενόχλησή του για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα.

«Όλοι οι πανεπιστημιακοί της χώρας ασχολούνται με τη «χοντρή νευρικιά» του Άδωνι;» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, αφού περιέγραψε την ιστορία γύρω από το πώς έγραψε τους στίχους, ακολούθησε η έντονη αντίδρασή του. Συγκεκριμένα, όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Είναι καλύτερη η κοινωνία που από σήμερα που δεν χρησιμοποιούμε τη λέξη χοντρή…» και πριν ολοκληρώσει, ο συνθέτης τον διέκοψε, λέγοντας: «Δεν βαριέσαι; Αν σου πω τι τράβηξα για να πει η Άλκηστη τη λέξη «τεκνά» που δεν ήθελε να την πει. Η τέχνη, το τραγούδι τα κάνει αυτά. Λογόκρινε κανείς τους ρεμπέτες;».

«Αφήστε τις μουσικές, αφήστε τα παιδιά, αφήστε τον κόσμο, αφήστε τα ρεύματα να κινούνται. Δεν θα πάμε εμείς ας πούμε να κάνουμε τα κοντρόλ σε αυτή την ιστορία».

Σε ερώτηση για το αν του λείπει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη απάντησε: «Και βέβαια μου λείπει».

«Γιατί δεν την παίρνεις ένα τηλέφωνο;» του είπε ο ρεπόρτερ, με τον Σταμάτη Κραουνάκη να απαντά: «Όταν έρθει η ώρα, θα με πάρει, θα την πάρω, θα δούμε».

«Κάθε φορά που λέω το τραγούδι οι χοντρούλες από κάτω ενθουσιάζονται»

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Σταμάτης Κραουνάκης είπε σε δηλώσεις του: «Σιχαίνομαι τη λέξη body shaming. Θα απαντήσω (στην Άλκηστις Πρωτοψάλτη) για να μη λυσσάξετε. Κάθε ερμηνευτής στη ζωντανή απόδοση των τραγουδιών έχει το δικαίωμα να πειράξει οτιδήποτε» και στη συνέχεια τόνισε πως: «Εγώ κάθε φορά που λέω το τραγούδι στη λέξη χοντρή τη δείχνω τη χοντρή και όλες οι χοντρούλες από κάτω ενθουσιάζονται».

Στη συνέχεια, ανέφερε πως δεν μιλάει πλέον με τη γνωστή ερμηνεύτρια και πως το τραγούδι του είναι «αθώο»: «Αυτό είναι μία προσωπική της άποψη, θεωρεί ότι κάτι φταίει και δεν κάνει να λέμε τους ανθρώπους χοντρούς και τα λοιπά… αλλά το τραγούδι είναι 40 ετών και είναι αθώο. Ας κάνει ό,τι θέλει, δεν με νοιάζει. Δεν επικοινωνώ με την κυρία Πρωτοψάλτη μετά το φορτηγό του Δήμου Αθηναίων, ούτε κι εκείνη μαζί μου».

Τέλος, ο Σταμάτης Κραουνάκης αποκάλυψε πως το συγκεκριμένο κομμάτι γράφτηκε για ένα υπαρκτό πρόσωπο, χωρίς ωστόσο να θέλει να πει ποιος είναι: «Αυτό το τραγούδι αναφέρεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο υπαρκτό, αντρικό πρόσωπο, που δεν υπάρχει περίπτωση να σας το αποκαλύψω. Είναι πασίγνωστο πρόσωπο και ήταν η αιτία για να γράψω το τραγούδι τότε».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση