HomeHL-9Podάρω στη ζωή : Όταν μαθητές γίνονται δημοσιογράφοι

Podάρω στη ζωή : Όταν μαθητές γίνονται δημοσιογράφοι

Για άλλη μια φορά το 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου πρωτοτυπεί!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φέτος, το 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου ανοίγει τις πόρτες του σε μια συναρπαστική πρωτοβουλία που στοχεύει στην εκπαίδευση και έμπνευση των μαθητών του. Ο Όμιλος Δημοσιογραφίας, που ιδρύθηκε φέτος, αποτελεί μία καινοτόμο δράση για τους μαθητές ηλικίας 14 και 15 ετών που μαθαίνουν τα προτερήματα του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Ο Όμιλος Δημοσιογραφίας δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία τριών υπεύθυνων καθηγητών, της Ιωάννας Καπελλάκη, του Κώστα Μαζαράκη και της Σοφίας Μανετάκη, που επιδιώκουν να ενθαρρύνουν τους μαθητές να εξερευνήσουν τον κόσμο της δημοσιογραφίας. Μέσα από τον Όμιλο, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τα δικά τους podcast. Με τον επιχυμένο τίτλο Podάρω στη ζωή, τα παιδιά ποντάρουν στην εξέλιξή τους!

Οι εκπομπές περιλαμβάνουν συνεντεύξεις με πρόσωπα – πρότυπα της τοπικής κοινότητας, προσφέροντας έτσι ένα παράθυρο στη ζωή και τις εμπειρίες ανθρώπων που αποτελούν παράδειγμα για τους νέους.

Σκοπός των καθηγητών είναι να εμπνεύσουν τους μαθητές, φέρνοντάς τους σε επαφή με επιτυχημένα άτομα που έχουν διακριθεί στον τομέα τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν έμπνευση από τις προσωπικές και επαγγελματικές τους ιστορίες.

ikona_viber_2023-11-16_17-51-30-766

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Όμιλου Δημοσιογραφίας δεν σταματά μόνο στη δημιουργία podcast. Ο στόχος είναι να παρέχονται στα παιδιά σημαντικά ερεθίσματα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η επικοινωνία, η συνεργασία και η καλλιέργεια επαγγελματικών ικανοτήτων που θα τους ωφελήσουν στην ενήλικη ζωή τους. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τον λόγο τους, τη διαπραγματευτική τους δεξιότητα και να ενισχύσουν την ικανότητά τους να αναλύουν και να συνθέτουν πληροφορίες.

Η πρώτη εκπομπή του Podάρω στη ζωή ανήκει στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17/11, καλεσμένη μια αγωνίστρια του Πολυτεχνείου, η Μέλπω Λεκατσά και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο  Spotify https://open.spotify.com/show/0Xi9aCCMvnYIeeszd0t3wx στο Youtube https://youtu.be/AwHyuvFNIsU?feature=shared Η επόμενη όμως ανήκει στον νικητή των δημοτικών εκλογών, τον νέο δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό, ο οποίος απέναντι στα παιδιά ξεδίπλωσε και αυτός το παιδί που κρύβει μέσα του.

Οι νέοι δημοσιογράφοι του αύριο ξεκινούν το ταξίδι τους στον κόσμο των μέσων μαζικής ενημέρωσης με ενθουσιασμό και προοπτικές για ένα φωτεινό μέλλον και πάνω από όλα ποντάρουν στη ζωή!

Αλκινόη Μοσχίδου

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση