HomeHL-TOPΔιαμαρτυρία αγροτοκτηνοτρόφων στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Διαμαρτυρία αγροτοκτηνοτρόφων στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αντιδρούν στις μεγάλες περικοπές των επιδοτήσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης δεκάδες αγροτοκτηνοτρόφοι που αντιδρούν στις μεγάλες περικοπές των επιδοτήσεων.

ikona_viber_2023-11-15_11-36-28-642

Με τρακτέρ, αγροτικά και πανό οι αγρότες όλης της Κρήτη ζητούν απαντήσεις για τα χρήματα που δεν έχουν πιστωθεί.

Μεταξύ άλλων οι αγρότες διεκδικούν:

• Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.

• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

• Μείωση του κόστους παραγωγής το οποίο έχει εκτοξευτεί στον ουρανό! Μείωση του ενεργειακού κόστους που έχει ανεβάσει στα ύψη την τιμή του αρδευτικού νερού»

agrotes

«Χωρίς αγώνα δε γίνεται τίποτα αυτή τη στιγμή έχω χαμηλές προσδοκίες η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το Νοέμβριο του ’22 έφερε τις μειώσεις. Η περικοπή φέτος είναι πάνω από το 30%», δήλωσε ο Βασίλης Σμοώκος.

agrot

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα στελέχη του αγροτικού κόσμου βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση