HomeHL-WorldΕρυθρά Ημισέληνος: Καύσιμα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ερυθρά Ημισέληνος: Καύσιμα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Σωτήρια εξέλιξη για τα βρέφη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ερυθρά Ημισέληνος της Αιγύπτου ανέφερε πως για πρώτη φορά σήμερα από την αρχή του πολέμου στη Γάζα μπήκαν καύσιμα. Πιθανότατα αυτά θα οδηγηθούν συνοδεία του IDF στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στο οποίο διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο τουλάχιστον 30 νεογνά και παραμένουν εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 600 ασθενείς και τραυματίες.

Η Παλιστινιακή αρχή είχε δηλώσει πως θα λάμβανε καύσιμα μόνο από επίσημη αρχή, όπως ο Ερυθρός Σταυρός ή η Ερυθρά Ημισέληνος.

Αν και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η ποσότητα των καυσίμων, αναμφίβολα πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, όχι μόνο για τις ανθρώπινες ζωές, αλλά και για την αμερικανική «πίεση» να μην χτυπηθεί άλλο το νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Δραματικές οι στιγμές στο νοσοκομείο

Από μια κλωστή κρέμονται οι ζωές 36 νεογνών στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, σύμφωνα με ιατρικό προσωπικό που ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει σαφής μηχανισμός μετακίνησής τους παρά μια προσπάθεια του Ισραήλ να παράσχει θερμοκοιτίδες για μια εκκένωση.

Τρία από τα 39, αρχικά, βρέφη που γεννήθηκαν πρόωρα έχουν ήδη πεθάνει αφότου το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας ξέμεινε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από καύσιμα που τροφοδοτούν τις γεννήτριες οι οποίες διατηρούσαν σε λειτουργία τις θερμοκοιτίδες.

Τα 36 νεογνά, που ζυγίζουν λιγότερο από 1,5 κιλό και ορισμένα μόλις 700 με 800 γραμμάρια, είναι τοποθετημένα τώρα το ένα δίπλα στο άλλο σε κανονικά κρεβάτια, εκτεθιμένα στις μολύνσεις και χωρίς οποιεσδήποτε μεμονωμένες προσαρμογές σε επίπεδα υγρασίας και θερμοκρασίας, όπως ανέφερε το προσωπικό.

Ο IDF ανήρτησε επίσης ένα βίντεο που δείχνει τη Σάνι Σάσον, εκπρόσωπο του γραφείου συνδέσμου του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας που ασχολείται με παλαιστινιακές πολιτικές υποθέσεις, να στέκεται μπροστά από θερμοκοιτίδες και να λέει πως έχει γίνει επίσημη προσφορά βοήθειας.

cnn.gr

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση