HomeHL-9Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι από την αντιτρομοκρατική

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι από την αντιτρομοκρατική

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη δύο Τούρκων κουρδικής καταγωγής προχώρησε η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε δύο Τούρκους. Ο ένας είναι 56χρονος και αντιμετωπίζει κατηγορίες που έχουν να κάνουν με τρομοκρατικές πράξεις όπως προμήθεια, μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών. Κατηγορείται επίσης για χρηματοδότηση προς όφελος της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C. Σημειώνεται πως προ ημερών 17 ύποπτοι συνελήφθησαν στην Τουρκία κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά της οργάνωσης DHKP-C στη Σμύρνη.

Ο δεύτερος άνδρας που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική, είναι ένας 54χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας για βία κατά υπαλλήλων από κοινού, απλή σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος από κοινού.

Οι δύο συλληφθέντες μάλιστα κατηγορήθηκαν και για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν, αλλά και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και του νόμου περί όπλων, καθώς ο πρώτος επέδειξε πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα και ο δεύτερος κατείχε σπρέι πιπεριού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας συνελήφθησαν χθες (13 Νοεμβρίου) το απόγευμα, δύο υπήκοοι Τουρκίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, αντίστοιχα.

Πρόκειται για:

56χρονο ο οποίος σύμφωνα με το ένταλμα κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις – προμήθεια, μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών καθώς και για χρηματοδότηση για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, και για

54χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας για βία κατά υπαλλήλων από κοινού, απλή σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος από κοινού.

Επιπρόσθετα και οι δύο συνελήφθησαν για απείθεια λόγω του ότι αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και του νόμου περί όπλων, καθώς ο πρώτος επέδειξε πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα και ο δεύτερος κατείχε σπρέι πιπεριού.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα,

συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

κάρτες αποθήκευσης δεδομένων,

σπρέι πιπεριού και

χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

 

lifo.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση