HomeΕΛΛΑΔΑΠως θα παίξω στοίχημα με χαμηλή γκανιότα

Πως θα παίξω στοίχημα με χαμηλή γκανιότα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πως θα παίξω στοίχημα με χαμηλή γκανιότα

Το διαδικτυακό στοίχημα και τα online casino είναι πλέον από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους φίλους των τυχερών παιχνιδιών. Μπορεί να αναζητείς το καλύτερο live betting και τις μεγαλύτερες αποδόσεις στην αγορά ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που ασχολούνται πραγματικά με τη γκανιότα που προσφέρουν οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες σήμερα. Αν είσαι από αυτούς που παίρνουν στα σοβαρά το στοίχημα και δεν ποντάρουν στα τυφλά σε ότι κινείται στις διαδικτυακές πλατφόρμες, πρέπει να είσαι αρκετά εξοικειωμένος με την γκανιότα που προσφέρουν οι bookmakers. Μία έννοια που αν τη μελετήσεις προσεκτικά αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο σου ενδεχομένως να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το στοίχημα.

Τι ονομάζουμε γκανιότα στο στοίχημα

Με τον όρο γκανιότα αναφερόμαστε στο ποσοστό κέδρους που εξασφαλίζει ο bookmaker προσφέροντας συγκεκριμένες αποδόσεις στον παίκτη και το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται από το τελικό αποτέλεσμα. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα μέρος του αρχικού πονταρίσματος που θα πάει στο ταμείο της στοιχηματικής εταιρίας και που δεν εξαρτάται από την εξέλιξη της αναμέτρησης. Από μόνο του το γεγονός αυτό διασφαλίζει στον bookmaker το σίγουρο κέρδος μειώνοντας αντίθετα το ποσοστό κέρδους του παίκτη.

Όσο πιο γρήγορα καταφέρνει ο παίκτης να καταλάβει τον τρόπο που λειτουργεί η γκανιότα στο αθλητικό στοίχημα τόσο πιο εύκολα μπορεί να καταλάβει την αξία των αποδόσεων σε μία αναμέτρηση. Πότε δηλαδή ένα σημείο έχει value bet για να το προσθέσετε στο παρολί σας ή πότε δεν θα πρέπει να ασχολειθείτε μαζί του. Ο μεγάλος ανταγωνισμός στο online στοίχημα  υποχρεώνει τις εταιρίες να κρατήσουν σε μονοψήφια νούμερα τη γκανιότα. Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να προσελκύσουν νέους παίκτες στην πλατφόρμα τους ή να αυξήσουν το στοιχηματικό ενδιαφέρον στα ήδη υπάρχοντα μέλη.

Πως υπολογίζω τη γκανιότα

Μία μικρή δόση μαθηματικών θα τη χρειαστείτε για να μπορέσετε να υπολογίσετε οι ίδιοι τη γκανιότα που χρησιμοποιούν οι Bookmaker στα στοιχήματά τους. Βέβαια στο διαδίκτυο θα βρείτε ελεύθερα λογισμικά που μπορούν να κάνουν όλη τη δύσκολη δουλειά τοποθετώντας απλά στα κατάλληλα πεδία τις τιμές που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρίες στον αγώνα που σας ενδιαφέρει. Είμαστε παραδοσιακοί όμως και θα περιγράψουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον τρόπο που μόνοι σας θα μπορέσετε να υπολογίσετε την γκανιότα μίας αναμέτρησης.

Ο μαθηματικός τύπος που θα χρειαστεί να έχετε σημειωμένο στο μπλοκάκι σας και τον οποίο θα χρησιμοποιείτε στον υπολογισμό της γκανιότας είναι:

1-1/(1/ΑΠ1 + 1/ΑΠΧ + 1/ΑΠ2)

Όπου ΑΠ1 είναι η απόδοση που δίνει ο bookmaker στη νίκη του γηπεδούχου, ΑΠΧ η απόδοση στην ισοπαλία και ΑΠ2 η απόδοση στη νίκη του φιλοξενούμενου. Το νούμερο που προκύπτει αν πολλαπλασιαστεί με το 100 θα μας δώσει το ποσοστό % της γκανιότας που χρησιμοποιεί η στοιχηματική εταιρία στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ας δούμε όμως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Έστω πως ο bookmaker προσφέρει σε μία αναμέτρηση τις εξής αποδόσεις. Νίκη γηπεδούχου 6.50, ισοπαλία 4.00 και νίκη φιλοξενούμενου 1.53. Βάζουμε τα δεδομένα μας στον παραπάνω τύπο από όπου προκύπτει ότι η γκανιότα είναι  1-1/(1/6,5 + 1/4 + 1/1,53)= 0,054. Πολλαπλασιάζουμε το αποτέλεσμα με 100 και προκύπτει πως η γκανιότα που χρησιμοποιεί η στοιχηματική εταιρία για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι 5,4 %. Συμπεραίνω πως για κάθε 100 € που θα στοιχηματίσουμε σε αυτόν τον αγώνα ανεξάρτητα του αποτελέσματος ο bookmaker βάζει στο ταμείο του 5,4 €. Αντιλαμβάνεστε πως το κέρδος για τις στοιχηματικές εταιρίες είναι δεδομένο και σίγουρο ανεξάρτητα με τις επιλογές που κάνετε ως παίκτης και το σημείο που τοποθετείτε το ποντάρισμά σας.

Συμβουλές για να κερδίσεις τη γκανιότα

Όσο δύσκολο και αν φαίνεται να κερδίσεις τον Bookmaker στην πορεία του παιχνιδιού σου υπάρχουν μικρά tips που μπορούν να ανεβάσουν τα ποσοστά επιτυχίας σου. Μπορεί σε βάθος χρόνου η στοιχηματική εταιρία να έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ωστόσο μπορούμε να σημειώσουμε νίκες που θα εξισορροπήσουν την κατάσταση. Πως θα γίνει αυτό όμως.

  •     Σύγκριση αποδόσεων: Πριν καταλήξεις σε ένα σημείο σύγκρινε τις αποδόσεις που κυκλοφορούν στην αγορά. Δείτε ποιες είναι οι τιμές που προσφέρουν οι υπόλοιπες εταιρίες και επιλέξτε τις value bet τιμές που κυκλοφορούν στην αγορά.
  •     Επιλέξτε παιχνίδια με 0% γκανιότα που αρκετές στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν. Θα δείτε αρκετά μεγαλύτερες αποδόσεις που θα κάνουν πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι σας.
  •     Επιλέξτε να ποντάρετε στο live μίας αναμέτρησης. Στην εξέλιξη του παιχνιδιού η γκανιότα είναι αρκετά πιο χαμηλή και οι αποδόσεις έχουν μεγαλύτερη αξία για τον παίκτη.
  •     Αποφύγετε τα κουπόνια με πολλούς αγώνες καθώς οι πιθανότητες νίκης σας μειώνονται δραματικά. Μπορεί η απόδοση να αυξάνει σε ένα παρολί ωστόσο οι πιθανότητες νίκης στρέφονται προς το μέρος των Bookmakers.
Διαφήμιση
Διαφήμιση