HomeΕΛΛΑΔΑΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμη να αποχωρήσει η Ομπρέλα, έφυγε ο Τζουμάκας, παραμένει ο Τεμπονέρας

ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμη να αποχωρήσει η Ομπρέλα, έφυγε ο Τζουμάκας, παραμένει ο Τεμπονέρας

Το απόγευμα η ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σήμερα απόγευμα με την ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης. Το κλίμα είναι και σήμερα εκρηκτικό.

Η δεύτερη ημέρα εργασιών ξεκίνησε χωρίς την ομάδα Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα και την «Ομπρέλα».

Ο ένας εκ των στελεχών που ήταν προς διαγραφή, ο Στέφανος Τζουμάκας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα.

«Το πρόβλημα ειναι σοβαρό, ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ακέφαλο σώμα, χωρίς ηγεσία, πηγαίνει από ήττα σε ήττα. Μέχρι τις ευρωεκλογές για να μην πω νωρίτερα θα έχει κλείσει το πολιτικό κεφάλαιο του Στέφανου Κασσελάκη» δήλωσε εξερχόμενος ο Στέφανος Τζουμάκας ο οποίος παραιτήθηκε από μέλος του κόμματος και από μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντωμεταξύ ο Διονύσης Τεμπονέρας σε παρεμβασή του στην ΚΕ ξεκαθάρισε ότι παραμένει στο κόμμα αλλά δεν δίνει λευκή επιταγή στον Κασσελάκη.

Η Πέτη Πέρκα από την άλλη δημοσίευσε την παρέμβαση που θα έκανε στην ΚΕ, ένα κείμενο γεμάτο αιχμές με το οποίο ουσιαστικά προαναγγέλει την αναχώρησή της.

Κατά πληροφορίες η Ομπρέλα ετοιμάζει κείμενο που θα δημοσιεύσει το απόγευμα. Ολα δείχνουν ότι η πόρτα εξόδου έχει ανοίξει.

Προεδρικοί κατά Κασσελάκη για το δημοψήφισμα

Λίγο νωρίτερα, με την έναρξη της συνεδρίασης στελέχη που στηρίζουν τον νέο πρόεδρο, αλλά διαφωνούν με την πρόθεσή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα κατέθεσαν τροπολογία -που μπορεί να εξελιχθεί και σε προσθήκη αν τη δεχτούν οι νεοπροεδρικοί και βγαίνουν οι συσχετισμοί- ουσιαστικά κατά του δημοψηφίσματος.

Την τροπολογία υπογράφουν η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ουσιαστικά η τροπολογία ζητά να απορριφθεί από την ΚΕ η λογική του Δημοψηφίσματος για διαγραφές και παράκαμψη της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η τροπολογία:

«Τροπολογιες-Προσθήκες

  1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.
  2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται».

Καβγάς για ένα τηλεφώνημα

Εντωμεταξύ σήμερα τα πνεύματα οξύνθηκαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης με αφορμή ένα τηλεφώνημα το οποίο η πλευρά Κασσελάκη υποστήριζε ότι έκανε ο Πρόεδρος χθες στις 11:32 το πρωί στην Εφη Αχτσιόγλου για να πέσουν οι τόνοι. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε την επικοινωνία με την πλευρά Κασσελακη να απαντά ότι η κλήση υπάρχει δεν χρειάζονται διαψεύσεις μπορεί να μην το άκουσε ή το κινητό της να ήταν αφόρτιστο και την πλευρά Αχτσιόγλου να επανέρχεται και να λέει ότι όντως δέχθηκε κλήση χθες το πρωί από άγνωστο όμως αριθμό και χωρίς να γνωρίζει ότι επικοινωνούσε μαζί της ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η χθεσινή επεισοδιακή ημέρα της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Η χθεσινή ημέρα της ΚΕ σημαδεύτηκε από την αποχώρηση από τη συνεδρίαση, της «Ομπρέλας» και των ομάδων της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα. Όπως δήλωσαν αποχωρώντας, ο λόγος είναι ότι δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο η πρότασή τους να τεθεί σε ψηφοφορία άμεσα το θέμα του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές των στελεχών που είχε βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, έως αργά το βράδυ, πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις της «Ομπρέλας» και της ομάδας του Δ. Τεμπονέρα, εξετάζοντας τη στάση και τα επόμενα βήματά τους.

Νωρίτερα, στην εισηγητική ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης είχε θέσει με καθαρό τρόπο το θέμα των διαγραφών των στελεχών που έχει ήδη παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Σας καλώ να εκφράσουμε θέση, όχι επιθυμία. Με μία μεγάλη, ηχηρή πλειοψηφία, που δε θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Θέση ότι αυτά τα άτομα που έχουν πει αυτές τις ύβρεις δεν φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα», είπε ο πρόεδρος του κόμματος μεταξύ άλλων. «Και αυτή η θέση», τόνισε, «να είναι ξεκάθαρη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία οφείλει να συνεδριάσει και να αποφασίσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας για όλες τις υποθέσεις». Σημείωσε ότι «δεν χρειάζονται μεγάλοι φάκελοι – όλα σε δημόσια θέα. Διαφορετικά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν. Και μπορώ πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα να το κάνω με αίτημα του 15% των μελών. Θεσμικά, για σοβαρό θέμα λειτουργίας του κόμματος, όπως προβλέπει ρητά το καταστατικό».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση