HomeHL-WorldΕρντογάν: «Το Ισραήλ παίρνει εκδίκηση στα μωρά, τα παιδιά και τις γυναίκες της Γάζας»

Ερντογάν: «Το Ισραήλ παίρνει εκδίκηση στα μωρά, τα παιδιά και τις γυναίκες της Γάζας»

Ζήτησε τη διεαγωγή διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα πρέπει να συγκληθεί διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη προκειμένου να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε στην έκτακτη κοινή σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και του Αραβικού Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με αντικείμενο τον πόλεμο στη Γάζα.

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες της συνόδου ηγέτες των ισλαμικών και αραβικών χωρών, επιτέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση, υποστηρίζοντας ότι έχουν θυσιάσει τις αξίες, που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται, στον βωμό των φιλοδοξιών του Ισραήλ. Ζήτησε ακόμη να διερευνηθεί αν το Ισραήλ κατέχει πυρηνικά όπλα που δεν είναι εν γνώση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.

«Ενώ οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του κόσμου διαδήλωναν στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου στο Charlie Hebdo, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους περίπου 20 άνθρωποι, περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι πεθαίνουν στη Γάζα, αλλά κανένας από αυτούς δεν κουνάει ούτε ένα δάχτυλο» είπε για να προσθέσει: «Όσοι παραμένουν σιωπηλοί μπροστά στην καταπίεση είναι εξίσου συνένοχοι στην αιματοχυσία με τους καταπιεστές. Η Αμερική και οι δυτικές χώρες έχουν θυσιάσει τις αξίες που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται στις φιλοδοξίες της ισραηλινής κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι ντροπή που οι δυτικές χώρες, οι οποίες μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, σιωπούν μπροστά στις συνεχιζόμενες σφαγές στην Παλαιστίνη. Σχεδόν 12.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Γάζα, σχεδόν όλη η Γάζα έχει καταστραφεί, αλλά αυτές οι χώρες δεν ζητούν καν κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ» σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Το Ισραήλ παίρνει εκδίκηση στα μωρά, στα παιδιά και στις γυναίκες της Γάζα» είπε ο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός, «Αυτό που είναι επείγον στη Γάζα δεν είναι παύσεις για λίγες ώρες, μάλλον χρειαζόμαστε μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Δεν μπορούμε να βάλουμε τους αντιστεκόμενους της Χαμάς που υπερασπίζονται την πατρίδα τους στην ίδια κατηγορία με εκείνους της κατοχικής δύναμης» επισήμανε.

Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες

«Από τις 7 Οκτωβρίου, τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν αυτό που συνέβη στη Γάζα και τη Ραμάλα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή στην Ιστορία βαρβαρότητα, όπου νοσοκομεία, χώροι λατρείας, σχολεία, προσφυγικοί καταυλισμοί, ασθενοφόρα βομβαρδίζονται, άμαχοι που μετακινούνται στις λεγόμενες «ασφαλείς» περιοχές σφαγιάζονται» ανέφερε. Ωστόσο, παρατήρησε πως υψώνονται φωνές «ενάντια στις σφαγές του Ισραήλ σε όλες τις γωνιές του κόσμου ελπιδοφόρες για την ανθρωπότητα» και ζήτησε από τις κυβερνήσεις που υποστηρίζουν το Ισραήλ να ακούσουν αυτή την κραυγή.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε, τέλος, πως η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των Παλαιστινίων, επαναφέροντας την πρόταση του να είναι η χώρα του εγγυήτρια του παλαιστινιακού κράτους σε μία μελλοντική διευθέτηση του Παλαιστινιακού.

Ο ίδιος, όπως είχε πράξει και προ ημερών, χαρακτήρισε τη Χαμάς οργάνωση μαχητών αντίστασης κατά της ισραηλινής κατοχής, ενώ χρησιμοποίησε τη λέξη «επεισόδιο» για τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση παίρνει την εκδίκηση για το επεισόδιο της 7ης Οκτωβρίου, το οποίο πολλοί από εμάς δεν βρίσκουν σωστό, από μωρά της Γάζας, τα αθώα παιδιά και τις γυναίκες της Παλαιστίνης» είπε συγκεκριμένα, προσθέτοντας πως «δεν είναι δυνατόν να εξισώνονται οι μαχητές της αντίστασης της Χαμάς που υπερασπίζονται την πατρίδα τους με τους κατακτητές».

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση