HomeHL-WorldΓάζα: 39 μωρά κινδυνεύουν να πεθάνουν στο νοσοκομείο αλ Σίφα

Γάζα: 39 μωρά κινδυνεύουν να πεθάνουν στο νοσοκομείο αλ Σίφα

Συνεχίζεται η φρίκη στην Λωρίδα της Γάζας, με τα παιδιά να πεθαίνουν κατά εκατοντάδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δήλωσε σήμερα πως 39 μωρά κινδυνεύουν να πεθάνουν στο νοσοκομείο αλ Σίφα της Γάζας μετά τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και εν μέσω έλλειψης οξυγόνου και φαρμάκων.

Το υπουργείο έστειλε ανακοίνωση όπου διορθώνει δηλώσεις της υπουργού Υγείας Μάι αλ Κάιλα σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά και στην οποία είπε πως «39 βρέφη πέθαναν στο παιδιατρικό τμήμα επειδή δεν ήταν δυνατό να τους χορηγηθούν οξυγόνο ή φάρμακα και το ηλεκτρικό κόπηκε».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο προστίθεται πως ένα μωρό πέθανε.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι κάνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι έκανε έκκληση για άμεση βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα «χωρίς περιορισμούς ή προϋποθέσεις».

«Οι πολιτικές συλλογικής τιμωρίας των ανθρώπων στη Γάζα… είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με την αυτοάμυνα ή άλλους ισχυρισμούς. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως», πρόσθεσε κατά την ομιλία του στην έκτακτη κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Στη δική του ομιλία στη σύνοδο κορυφής, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι θα πρέπει να συγκληθεί διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη προκειμένου να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους.

«Αυτό που χρειαζόμαστε στη Γάζα δεν είναι παύσεις μερικών ωρών, μάλλον χρειαζόμαστε μόνιμη κατάπαυση του πυρός» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

newsbomb.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση