HomeΕΛΛΑΔΑΔολοφονία Φαίης: Δεύτερος ύποπτος θάνατος στο διαμέρισμα-κολαστήριο

Δολοφονία Φαίης: Δεύτερος ύποπτος θάνατος στο διαμέρισμα-κολαστήριο

Βοήθεια, σταμάτα, πονάω» φώναζε η ηλικιωμένη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών βρίσκεται ταυτόχρονα με τον θάνατο της Φαίης Μπακογιώργου -για τον οποίο συνελήφθησαν η σπιτονοικοκυρά της Τ. Π., η μητέρα της και η αδερφή της – ο θάνατος ακόμα μιας γυναίκας 67 ετών που ζούσε στο σπίτι -κολαστήριο της οδού Δροσοπούλου.

Στη σορό της δεν έγινε καν νεκροψία νεκροτομή αλλά μια γιατρός, που όπως σημειώνεται δεν ήταν η γιατρός που την παρακολουθούσε, υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου αναγράφοντας ότι η εκλιπούσα πέθανε σε ιδιωτική κατοικία και αναφέροντας διεύθυνση στην οδό Αριστομένους όπου ζούσε στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα η γιατρός βεβαίωσε ότι η 67χρονη πέθανε στις 14 Μαΐου 2021 αναφέροντας ως αιτία θανάτου την καρδιοαναπνευστική ανακοπή συνεπεία σακχαρώδους διαβήτη, διαβητικής αγγειοπάθειας, νεφροπάθειας και ελεύθερης περιτοναϊκής συλλογής. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida «ο παράσχων στον ιατρό τις λοιπές πληροφορίες για τον θανόντα πλην της αιτίας θανάτου» ήταν η Μ.Π. μητέρα της Φαίης και συγκατηγορούμενη πλέον της σπιτονοικοκυράς για τον θάνατο της κόρης της.

Μαρτύρησαν στα χέρια τους η Φαίη και η ηλικιωμένη

Τόσο η 23χρονη Φαίη όσο και η 67χρονη κακοποιούνταν συστηματικά από τη σπιτονοικοκυρά που τις εξανάγκαζε να επαιτούν σύμφωνα με πληροφορίες από τη δικογραφία. Χαρακτηριστικά, σε μια περίπτωση, ενώ τις χτυπούσε πιθανόν με κάποιο ξύλο έλεγε « θα σε σκοτώσω, να πας εκεί που σου λέω εγώ να μαζέψεις λεφτά και να μου τα φέρεις» με την Π. (σ.σ. την ηλικιωμένη) να λέει φωνάζοντας «βοήθεια, σταμάτα, πονάω» ενώ η Μπακογιώργου το ανεχόταν χωρίς να αντιδρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη δικογραφία και η 67χρονη κυκλοφορούσε στην περιοχή χτυπημένη και με επιδέσμους στο κεφάλι.

Η Τ.Π. ανάγκαζε και αυτή να ζητιανεύει απαιτώντας να της φέρνει καθημερινά το ποσό των 20 ευρω. Χαρακτηριστικά η Τ.Π. της έλεγε σήμερα θα πας στην Αχαρνών ή στη Φωκίωνος ή στην Πατησίων. Σε άλλη περίπτωση της έλεγε: Γδύσου μωρή, που έχεις κρυμμένα τα λεφτά».

Παράλληλα την έσπρωχνε μπροστά από οχήματα για να προκληθεί ο τραυματισμός της και να εισπράξει αποζημίωση όπως το 2019 που η 67χρονη πετάχτηκε μπροστά από μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα την πτώση του οδηγού και τον τραυματισμό του. Αμέσως εμφανίστηκε η σπιτονοικοκυρά που δήλωσε δικηγόρος και φώναξε στον μοτοσικλετιστή « τι έκανες; Τη σκότωσες» και του ζήτησε να τα βρουν πριν φτάσει η αστυνομία.

Ένα από τα ερωτήματα της προκαταρκτικής έρευνας για τον θάνατο της ηλικιωμένης είναι «με βάση ποια στοιχεία συντάσσεται ένα πιστοποιητικό θανάτου και σύμφωνα με τις οδηγίες του παγκόσμιου οργανισμού υγείας μπορεί ή καρδιοαναπνευστική ανακοπή να αποτελέσει αιτία θανάτου;». Η δικαιοσύνη καλείται πλέον 2,5 χρόνια μετά να φωτίσει τα αίτια του θανάτου της παράλληλα με τις συνθήκες θανάτου της άτυχης Φαίης .

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση