HomeHL-CultureTo 24ωρο της Μπελούτσι στην Θεσσαλονίκη: Όταν η Μόνικα γευμάτισε με την Χάρις Αλεξίου στην Τσιμισκή

To 24ωρο της Μπελούτσι στην Θεσσαλονίκη: Όταν η Μόνικα γευμάτισε με την Χάρις Αλεξίου στην Τσιμισκή

Έφαγαν κακαβιά, μεζέδες με θαλασσινά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται με αφορμή το Φεστιβάλ Κινηματογράφου τις τελευταίες ώρες η Μόνικα Μπελούτσι, η οποία μάλιστα γευμάτισε με τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Ορέστη Ανδρεαδάκη αλλά και την Χάρις Αλεξίου.

Όπως μεταδίδει το voria.gr, το μεσημέρι της Πέμπτης μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο λιμάνι Θεσσαλονίκης η Ιταλίδα σταρ παρευρέθηκε σε ιδιωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Φεστιβάλ σε εστιατόριο στην Τσιμισκή όπου βρέθηκε σε κοινό τραπέζι με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Ορέστη Ανδρεαδάκη καθώς και με τη Χάρις Αλεξίου, ambassador της Αγοράς, του αναπτυξιακού τμήματος που οργανώνει δράσεις για την υποστήριξη και προώθηση του Φεστιβάλ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Η Μόνικα Μπελούτσι είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης» και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Είχαμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε από κοντά και να μάθουμε πόσο όμορφα ένιωσε στη Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, έφαγαν κακαβιά, μεζέδες με θαλασσινά και το κυρίως πιάτο ήταν μία στήρα που μαγειρεύτηκε με αγιορείτικη συνταγή, και όπως είπε «της άρεσε πολύ».

«Της άρεσε πολύ η Θεσσαλονίκη, ένιωσε τα vibe της πόλης και είπε ότι θα έρθει ξανά σύντομα», σχολίασε ο κ. Ζέρβας.

Νωρίτερα η Μόνικα Μπελούτσαι έδωσε συνέντευξη τύπου και μετά επισκέφτηκε την έκθεση «Φαντάσματα» αλλά και την έκθεση «Τάκης Κανελλόπουλος: Ονειρεύομαι μια εκδρομή» στο λιμάνι.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόνικα Μπελούτσι παρουσίασε χθες την προβολή του υβριδικού φιλμ «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα, το οποίο έκανε διεθνή πρεμιέρα στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και είναι βασισμένο στην παράσταση Maria Callas: Letters and Memoirs.

Απόψε, αναμένεται να παραστεί στην προβολή της ταινίας Μαλένα, του Tζουζέπε Τορνατόρε, με την οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή, όπου και θα τιμηθεί από το Φεστιβάλ με τον Χρυσό Αλέξανδρο για την ευρύτερη συμβολή της στον κινηματογράφο.

Τι είπε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε

Χολυγουντιανός αέρας φύσηξε σήμερα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς η Μόνικα Μπελούτσι βρέθηκε στους χώρους του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου για να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Πήρε τη θέση της στη σκηνή του κινηματογράφου Τζον Κασαβέτης μαζί με τον επικεφαλής προγράμματος του Φεστιβάλ Γιώργο Κρασσακόπουλο και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του ίδιου, όπως και των δημοσιογράφων που είχαν καθίσει απέναντί της στην κινηματογραφική αίθουσα.

 

Η απόλυτη Ιταλίδα σταρ μίλησε για την καριέρα της, για τη Μαρία Κάλλας που υποδύθηκε τόσο στο θεατρικό της ντεμπούτο όσο και στην ταινία που προβλήθηκε χθες στον κινηματογράφο Ολύμπιον, για τη ζωή της, την αγάπη, αλλά και την …ηλικία της.

Η σχέση της με τη Μαρία Κάλλας

Η Μόνικα Μπελούτσι δήλωσε ευγνώμων που γνώρισε μέσα από το ρόλο της μία καλλιτέχνιδα του βεληνεκούς της Μαρίας Κάλλας, «μία ντίβα και ταυτόχρονα μια γυναίκα με απλή καρδιά, η οποία εμπνέει ακόμη και σήμερα», όπως την χαρακτήρισε. «Η Μαρία Κάλλας δεν ήταν απλώς μια από τις μεγαλύτερες σοπράνο όλων των εποχών. Ήταν επίσης πολύ θαρραλέα, είχε το θάρρος να παλέψει για την ελευθερία, χώρισε σε μία εποχή που το διαζύγιο ήταν …απαγορευμένο και είχε το κουράγιο να ακολουθήσει την καρδιά της. Θυσίασε τα νιάτα για τη δουλειά και μετά γνώρισε τον Ωνάση, μέσα από τον οποίο ανακάλυψε τη θηλυκότητά της. Γι’ αυτό ακόμα και σήμερα μιλάμε γι’ αυτήν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ρόλος της Κάλλας, αποτέλεσε και το πρώτο θεατρικό βήμα της Μόνικα Μπελούτσι. «Στην αρχή φοβόμουν γιατί ήταν η πρώτη μου φορά στο θέατρο. Και η σχέση με το κοινό είναι εντελώς διαφορετική γιατί είναι μία απευθείας σχέση, χωρίς φίλτρα, όπου δεν προστατεύεσαι και το κοινό μπορεί να δει την ψυχή σου», σημείωσε.

Ευχαρίστησε επίσης το ελληνικό κοινό που την αποδέχτηκε ως Μαρία Κάλλας, παρά το γεγονός ότι δεν είναι η ίδια Ελληνίδα, αλλά υπέθεσε ότι την επέλεξαν εξαιτίας της μεσογειακής της καταγωγής. Μάλιστα, χαρακτήρισε μοναδική στιγμή την παράσταση «Μαρία Κάλλας: γράμματα και αναμνήσεις», στην οποία πρωταγωνίστησε στο Ηρώδειο το 2021.

Η Κάλλας και η Μαλένα σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία

Η Μόνικα Μπελούτσι σχολίασε τις δύο ταινίες που επέλεξε να προβάλει το Φεστιβάλ στο πλαίσιο του αφιερώματος προς τιμήν της. «Αν και πρόκειται για δύο τόσο διαφορετικά έργα, την ίδια ώρα μιλάμε για γυναίκες, που ζουν σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από άνδρες», επισήμανε.

Η Ιταλίδα σταρ ανέφερε πως ξεκίνησε πολύ νέα την καριέρα της ως μοντέλο ενώ στον κόσμο του κινηματογράφου μπήκε σε ηλικία 25 ετών. «Όταν έπαιξα τη Μαλένα ήμουν 37, αν και στην ταινία υποδύομαι μια γυναίκα μόλις 27 ετών. Αλλά αυτή είναι η ομορφιά του σινεμά», είπε χαμογελώντας.

Η πάντα νέα Μόνικα Μπελούτσι

Η ηλικία της βρέθηκε και σε άλλη στιγμή της συνέντευξης τύπου στο επίκεντρο. «Δεν θέλω να παλέψω με τον χρόνο, γιατί αν πρόκειται να παλέψω με τον χρόνο θα χάσω, αφού δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις», τόνισε.

Μάλιστα, είπε πως υπάρχει διαφορά μεταξύ της πραγματικότητας και της εικόνας. «Όταν ξυπνάω το πρωί δεν φοράω ψηλοτάκουνα, δεν έχω μακιγιάζ. Είμαι μια γυναίκα που ξέρει να δίνει παράσταση», ανέφερε.

Υπογράμμισε ότι στην πραγματικότητα όταν μεγαλώνουμε είμαστε τυχεροί και αυτό που κάνει την ίδια να νιώθει ζωντανή είναι η οικογένειά της, οι φίλοι της και η δουλειά της. «Όσο περισσότερο μεγαλώνεις τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς ότι το σημαντικότερο στη ζωή είναι η οικογένεια, οι φίλοι, το να δίνεις και να παίρνεις αγάπη», είπε.

Ερωτηθείσα για το αν πόνεσε και η ίδια από αγάπη, η Μόνικα Μπελούτσι απάντησε: «Είμαι γυναίκα για αυτό μπορώ να καταλάβω τις άλλες γυναίκες. Οι ηθοποιοί κυριεύονται από άλλες ψυχές. Είναι αλήθεια ότι ο ηθοποιός πρέπει να έχει συμπόνια και σεβασμό για το ρόλο που θα παίξει», δήλωσε.

Ξενάγηση στην έκθεση «Φαντάσματα» και για τον Τάκη Κανελλόπουλο

Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου η Μόνικα Μπελούτσι είχε ολιγόλεπτη ξενάγηση στις δύο εκθέσεις του 64ου Φεστιβάλ που βρίσκονται στην προβλήτα 1, στα «Φ ΝΤΑΣΜ ΤΑ» όπου φιλοξενούνται έργα των Νίκου Κεσσανλή, Βλάση Κανιάρη, Σίλειας Δασκοπούλου και Ιάσονα , αλλά και στην έκθεση για τη ζωή και το έργο του Τάκη Κανελλόπουλου.

Το βράδυ, πριν την προβολή της ταινίας «Μαλένα» στο Ολύμπιον, θα βραβευτεί με τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο, για το σύνολο της προσφοράς της στο σινεμά.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση