HomeHL-WorldΛευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε σε 4ωρες παύσεις στις επιχειρήσεις στη Γάζα

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε σε 4ωρες παύσεις στις επιχειρήσεις στη Γάζα

Για την απομάκρυνση αμάχων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ισραήλ συμφώνησε σε παύσεις των πολεμικών επιχειρήσεων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζα για τέσσερις ώρες την ημέρα, ξεκινώντας από σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Οι παύσεις θα επιτρέψουν σε αμάχους να διαφύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω δύο ανθρωπιστικών διαδρόμων και αποτελούν σημαντικό πρώτο βήμα, τόνισε ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Μας είπαν οι Ισραηλινοί ότι δεν θα γίνονται στρατιωτικές επιχειρήσεις σε αυτές τις περιοχές κατά τη διάρκεια της παύσης και ότι αυτή η διαδικασία ξεκινά σήμερα», δήλωσε ο Κίρμπι, που επανέλαβε τη θέση της Ουάσινγκτον ότι μια εκεχειρία «θα βοηθούσε τη Χαμάς».

Οι παύσεις, που θα ανακοινώνονται τρεις ώρες νωρίτερα, προέκυψαν έπειτα από συζητήσεις ανάμεσα σε Αμερικανούς και Ισραηλινούς τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της συνομιλίας που είχε ο Τζο Μπάιντεν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Οι μάχες συνεχίζονται και δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων», επανέλαβε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε ανακοίνωση που συνέπεσε με τις δηλώσεις του Τζον Κίρμπι.

«Το Ισραήλ επιτρέπει την ασφαλή διέλευση από το βόρειο στο νότιο τμήμα (της Γάζας), όπως έκαναν 50.000 πολίτες χθες. Καλούμε ξανά τους αμάχους της Γάζας να εκκενώσουν προς τον νότο», συμπλήρωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Από το Σάββατο το Ισραήλ ανακοινώνει το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για λίγες ώρες κάθε ημέρα, σημειώνει το CNN.

Στο μεταξύ, οι επικεφαλής της CIA και της Μοσάντ συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, προκειμένου να συζητήσουν μια πιθανή συμφωνία για τους ομήρους που κρατά η Χαμάς, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

Την ίδια ώρα, στο Παρίσι γίνεται συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων 80 χωρών και εκπροσώπων οργανισμών, προκειμένου να συντονιστεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και να βρεθούν τρόποι να βοηθηθούν τραυματισμένοι άμαχοι για να φύγουν από τον θύλακα.

lifo.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση