HomeΚΡΗΤΗΤο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Norwegian Gem στο λιμάνι του Ηρακλέιου

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Norwegian Gem στο λιμάνι του Ηρακλέιου

Ο πρόεδρος του ΟΛΗ στο κρουαζιερόπλοιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, κατέπλευσε στο Λιμάνι του Ηρακλείου για πρώτη φορά το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Norwegian Gem, της εταιρείας Norwegian Cruise Line.

Το Κρουαζιερόπλοιο Norwegian Gem έχει μήκος 294,13μ, κατασκευασμένο το 2007,  με  μεταφορική ικανότητα επιβατών 2.430.

Αφήνοντας πίσω τον προηγούμενο προορισμό του το  λιμάνι  Alanya Τουρκίας,  κατέπλευσε στο Λιμάνι του Ηρακλείου με 1.757 επιβάτες και 1.036 πλήρωμα  και με επόμενο προορισμό το Λιμάνι της Ρόδου. Η επιλογή της Ελλάδας καταδεικνύει ότι είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός και ένας από τους πιο διάσημους παγκοσμίως.

mm

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Ιωάννης Βαρδαβάς, στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής επίσκεψης, μετέβη στο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Gem μαζί με τον Πλωτάρχη ΛΣ Ηρακλείου κ. Γεώργιο Δανδουλάκη, όπου τους υποδέχθηκε ο Καπετάνιος του πλοίου κ. D Souza Deep Willy καθώς και o Ύπαρχος.

Ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς αφού ευχαρίστησε τον Καπετάνιο του Κρουαζιερόπλοιου Norwegian Gem, αντάλλαξαν αναμνηστικές πλακέτες και στη συνέχεια συζήτησαν θέματα που αφορούσαν τον τομέα της κρουαζιέρας, επισημαίνοντας ότι το 2023 είναι μια πολύ καλή χρονιά για το λιμάνι του Ηρακλείου από άποψη αφίξεων κρουαζιεροπλοίων.

Επισημαίνεται ότι το Κρουαζιερόπλοιο Norwegian Gem θα επισκεφθεί εκ νέου  το Λιμάνι του Ηρακλείου άλλες δύο φορές, την 18η και την 25η Νοεμβρίου 2023. Οι συγκεκριμένες προσεγγίσεις είναι έκτακτες καθώς το κρουαζιερόπλοιο προχώρησε σε αλλαγές των προσεγγίσεων του, ακυρώνοντας για λόγους ασφαλείας των επιβατών του τις προσεγγίσεις στα ισραηλινά λιμάνια Χάιφα και Άσντοντ και καταπλέοντας σε προορισμούς ασφαλείς όπως το Λιμάνι του Ηρακλείου.

Στόχος μας ανέφερε ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς είναι οι επισκέπτες που θα έρχονται στην πόλη μας, να μένουν και να απολαμβάνουν την πολιτιστική κληρονομιά και στην ιστορία της πόλης μας αλλά κυρίως να νοιώθουν ασφαλείς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση