HomeΚΟΣΜΟΣΚαταθέτει η Ιβάνκα Τραμπ στην πολύκροτη δίκη του πατέρα της για επιχειρηματική απάτη

Καταθέτει η Ιβάνκα Τραμπ στην πολύκροτη δίκη του πατέρα της για επιχειρηματική απάτη

Η Ιβάνκα ήταν στέλεχος στον Οργανισμό Τραμπ μέχρι το 2017

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, καλείται σήμερα ως μάρτυρας στην πολύκροτη δίκη του πατέρα της και πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση επιχειρηματικής απάτης.

Θα καταθέσει δύο ημέρες μετά τη μαραθώνια κατάθεση του Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την αποτίμηση του διαμερίσματός της στη Νέα Υόρκη, την εισαγωγή του πατέρα της σε μια προσωπική ομάδα διαχείρισης περιουσίας στη Deutsche Bank και δύο συμφωνίες ακινήτων του Trump Organization που η ίδια διαχειρίστηκε.

Είναι μάλιστα το 4ο και τελευταίο μέλος της οικογένειας Τραμπ που θα καταθέσει.

Η Ιβάνκα ήταν στέλεχος στον Οργανισμό Τραμπ μέχρι το 2017, όταν έφυγε για να πάει μαζί με τον πατέρα της στον Λευκό Οίκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται για απάτη που οδήγησε σε υπερκτίμηση της αξίας της ακίνητης περιουσίας του κάτι που του επέτρεψαν να εξασφαλίζει τραπεζικά δάνεια και ασφαλιστικά συμβόλαια με ευνοϊκότερους όρους.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η εταιρεία υποτίμησε την αξία της περιουσίας του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, καθώς και εκείνη του γηπέδου γκολφ Ντόραλ ενώ υπερτίμησε την αξία του Πύργου Τραμπ στη Νέα Υόρκη, μεταξύ άλλων.

Εάν καταδικαστεί, ο Τραμπ θα μπορούσε να υποχρεωθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 250 εκατ. δολαρίων και να πάψει να έχει δικαίωμα να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση