HomeHL-9Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Moonflower murders» στο Λασίθι

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Moonflower murders» στο Λασίθι

Έγιναν οι τελευταίες σκηνές του σήριαλ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλά μπουκάλια αφρώδους οίνου «έβρεξαν» το φυσικό «πλατό» του παραλιακού ξενοδοχείου, όπου έγινε το γύρισμα των τελευταίων σκηνών του σήριαλ «Moonflower murders», το οποίο βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Βρετανού – και επίτιμου δημότη Αγίου Νικολάου Anthony Horowitz.

Περίπου δυο βδομάδες διήρκεσαν στην Κρήτη τα γυρίσματα του σήριαλ,  παραγωγής των BBC Studios -Eleventh Hour Films- PBS Masterpiece, σε εκτελεστική παραγωγή της συζύγου του κ. Horowitz, της Jill Green. Είχαν προηγηθεί εκείνα που έγιναν στην Ιρλανδία.

Τα γυρίσματα έγιναν σε διαφορετικά σημεία της περιοχής μας (δάσος Κρούστα, Ελούντα κά). Οι τελευταίες σκηνές τραβήχτηκαν στο παραλιακό ξενοδοχείο «Vaggelis Apartments», απέναντι από του «Ληστή το Σπήλιο», στην Αμμουδάρα, 5 χλμ. από την πόλη του Αγίου Νικολάου. Το καλλιτεχνικό όνομα, με το οποίο το βάφτισε ο συγγραφέας, ήταν «Ξενοδοχείο Τριφύλλι»…

Στα διαμερίσματα κατέλυσαν οι ηθοποιοί και το πολυπληθές τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό που είχε προσλάβει η παραγωγή καθώς και 14 βοηθητικοί ηθοποιοί από το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο. Τέσσερις ήταν από τον Άγιο Νικόλαο οι βοηθητικοί ηθοποιοί, μεταξύ αυτών και ένας πρωτοετής σπουδαστής της ΑΣΤΕΚ.

Δραματικό φως

Το γύρισμα αφορούσε δυο σκηνές, στην ταβέρνα του ξενοδοχείου, με τη συμμετοχή της Ιρλανδής ηθοποιού Lesley Manville στο ρόλο της Susan Ryeland και του Αλέξανδρου Λογοθέτη.

Το μαγευτικό περιβάλλον με τους βραχώδεις σχηματισμούς, τους κατάφυτους κήπους, την γαλήνια θάλασσα και τον καταγάλανο ουρανό με το δραματικό φως ενός «καλοκαιρινού» ήλιου παρ’ ότι τελειώνει ο Οκτώβριος, μας υπενθύμιζε το αφύσικα παρατεταμένο καλοκαίρι στην περιοχή μας. Ήταν ακριβώς αυτά τα στοιχεία, που ο Anthony Horowitz, o οποίος το προηγούμενο βράδυ είχε αναγορευτεί επίτιμος δημότης Αγίου Νικολάου, ήθελε να αποτυπωθούν στο σήριαλ, που θα κάνει το γύρο του κόσμου, διαφημίζοντας τον τόπο μας διεθνώς.

Οι άριστες καιρικές συνθήκες ευνόησαν, πάντως, πέραν κάθε προσδοκίας την παραγωγή να ολοκληρώσει τα γυρίσματα με ιδανικές συνθήκες και στον προκαθορισμένο χρόνο, χωρίς αναβολές και παρατάσεις, που σημαίνουν αύξηση του κόστους παραγωγής…

Επτά ώρες προετοιμασίας, πρόβας και δοκιμαστικών γυρισμάτων, μέχρι να δώσει η σκηνοθέτης το οριστικό ΟΚ για την τελική, επιτυχή λήψη. Με υπομονή, ευγένεια και ανεξάντλητες αντοχές-χαρακτηριστικό γνώρισμα των επαγγελματιών φτασμένων ηθοποιών – τόσο η υποψήφια για Όσκαρ Lesley Manville, όσο και ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης, ακολούθησαν, εφαρμόζοντας πιστά, τις οδηγίες και συμβουλές της σκηνοθέτιδας και της υπεύθυνης παραγωγής.

Η άριστη οργάνωση και ακριβής εκτέλεση κάθε κίνησης στο χώρο, αντανακλούσε την υψηλή ποιότητα και τα γενικότερα απαιτητικά στάνταρντς μιας παραγωγής που έχουν ήδη προαγοράσει μεγάλα δίκτυα της Μ. Βρετανίας και της Βόρειας Αμερικής, όπου θα προβληθεί η σειρά. Η «Sony Pictures» έχει αναλάβει την παγκόσμια διανομή, στη συνέχεια.

Για τη δική του Κρήτη

Ο συγγραφέας που έκανε και τη διασκευή του βιβλίου του και προσαρμογή των διαλόγων, παρίστατο καθημερινά στα γυρίσματα. Παρακολουθούσε την εξέλιξη και έτρωγε με το συνεργείο.

Μετά το τέλος του γυρίσματος, δήλωσε αποκλειστικά στην ΑΝΑΤΟΛΗ:

«Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν μετά από 15 εβδομάδες. Είναι μια ιδιαίτερη μέρα για όλους εμάς. Είμαστε συγχρόνως λυπημένοι και πολύ χαρούμενοι. Φτάσαμε έτσι στο τέλος. Τέλος καλό, όλα καλά! Ο παραγωγός τώρα πρέπει να επεξεργαστεί το υλικό αυτό για περίπου 5-6 μήνες. Το έγρο αναμένεται να είναι έτοιμο Ιούνιο ή Ιούλιο. Στην τηλεόραση θα προβληθεί περί τα τέλη του 2024 ή αρχές του 2025, δεν γνωρίζω ακριβώς».

Τον ρώτησα, αν τελικά δικαιώθηκε από την απόφασή του κάποια από τα γυρίσματα να τα φέρει να γίνουν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Απάντησε: «Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ποτέ δεν είδα την Κρήτη τόσο όμορφη. Η δουλειά που κάναμε με τις κάμερες είναι καταπληκτική. Η Κρήτη η ίδια είναι ένας “χαρακτήρας” που “παίζει” στην ταινία! Είναι πάρα πολύ όμορφη και σ’ αυτό βοήθησε και ο πολύ καλός καιρός», τόνισε ο Anthony Horowitz.

Anatolh.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση