HomeHL-EconomyJP Morgan: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα εν όψει αναβάθμισης από τη Fitch

JP Morgan: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα εν όψει αναβάθμισης από τη Fitch

Η αναθεώρηση της αξιολόγησης της Ελλάδας από τον οίκο Fitch την 1η Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα θέση αγοράς (long) άνοιξε η αμερικανική τράπεζα JP Morgan στα εγχώρια δεκαετή ομόλογα έναντι Ιταλίας. «Συστήνουμε τοποθετήσεις σε θέσεις long στα ελληνικά δεκαετή ομόλογα έναντι της Ιταλίας, καθώς τα ελληνικά κρατικά ομόλογα υποαπέδωσαν απότομα, ιδίως έναντι της Ιταλίας, την περασμένη εβδομάδα.

Οι ανεπίσημες ενδείξεις υποδηλώνουν μέτριες ρευστοποιήσεις των μακροπρόθεσμων τοποθετήσεων στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Όπως συζητήθηκε σε προηγούμενη δημοσίευσή μας, έχουμε επισημάνει σε γενικές γραμμές την εποικοδομητική μεσοπρόθεσμη προοπτική για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα και προβλέπουμε ότι θα διαπραγματεύονται σταθερά στενότερα από την Ιταλία (από 25 έως 60 μονάδες βάσης), δεδομένων των ισχυρών μακροοικονομικών, δημοσιονομικών και θεμελιωδών μεγεθών που χαρακτηρίζουν την ελληνική οικονομία, το σταθερό πολιτικό τοπίο και τις συνεχιζόμενες αναβαθμίσεις αξιολόγησης», επισημαίνει ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος.

«Από την πλευρά της αξιολόγησης, οι οίκοι αξιολόγησης DBRS και S&P έχουν ήδη αναβαθμίσει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα (investment grade – IG) και αναμένουμε ότι οίκος της Fitch θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα κατά την αναθεώρησή της την 1η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την κατανόησή μας για τους κανόνες ένταξης για τα ενεργά χαρτοφυλάκια τα οποία ακολουθούν τους δείκτες ομολόγων, η αξιολόγηση σε IG από τουλάχιστον δύο από τους τρεις οίκους αξιολόγησης (S&P, Moody’s και Fitch) απαιτείται για να αρχίσουν να συμπεριλαμβάνονται τα ομόλογα μια χώρας σε ορισμένους από τους δείκτες ομολόγων.

Ως εκ τούτου, η αναθεώρηση της αξιολόγησης της Ελλάδας από τον οίκο Fitch την 1η Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμη, καθώς σε περίπτωση θετικής έκβασης η Ελλάδα θα έχει σε δύο από τους τρεις σημαντικούς οίκους την επενδυτική βαθμίδα.

Newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση