HomeHL-9Δημοσκόπηση: Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης, χάνει και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλο «αγκάθι» η ακρίβεια

Δημοσκόπηση: Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης, χάνει και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλο «αγκάθι» η ακρίβεια

Καθαρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, περαιτέρω πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και μικρή άνοδος του ΠΑΣΟΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς αντίπαλο επί τους παρόντος είναι το κυβερνών κόμμα σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Στην έρευνα κοινής γνώμης της Alco, για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha, η Νέα Δημοκρατία ανεβάζει το ποσοστά της σε σχέση με την έρευνα του Σεπτεμβρίου. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ανεβαίνει, όπως και το ΚΚΕ.

Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. βρίσκεται στο 34,1% (από 32,3%) ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 13,5% (από 15,3%), ενώ το ΠΑΣΟΚ με 12,7% (11,8 τον Σεπτέμβριο) και το ΚΚΕ με 8,6% (7,7 τον Σεπτέμβριο) ανεβάζουν τα ποσοστά τους.
poll

Ερωτηθείς για την εκτίμηση ψήφου, ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κωστας Παναγόπουλος, ανέφερε ότι η Ν.Δ. βρίσκεται στο 38,%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15%, το ΠΑΣΟΚ κοντά στο 14% και το ΚΚΕ κοντά στο 10% .

Στην ερώτηση ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε ως πρωθυπουργό οι απαντήσεις είναι οι εξής: Μητσοτάκης 37%, Κασσελακης 8%, Ανδρουλάκης 7%, Κουτσούμπας 6%, Βελόπουλος 4%, Νατσιός 2%, Κωνσταντοπούλου 1% και Κανένας 30%.

Νούμερο ένα πρόβλημα η ακρίβεια

Στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται επίσης το πόσο επηρεάζει τα νοικοκυριά το ράλι στις τιμές τροφίμων αλλά και πόσο εμπιστεύεται ο πολίτης τα μέτρα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Στην ερώτηση πόσο θα λέγατε πως πιστεύετε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και υπουργών για αποκλιμάκωση των αυξήσεων τις τιμές, ειδικά στα είδη πρώτης ανάγκης το 52% λέει «καθόλου», το 22% «λίγο», το 17% «αρκετά», το 3% «πολύ».

poll-akriveia

Εξαιτίας της ακρίβειας το 73% απάντησε πως έχει αναγκαστεί να μειώσει τα έξοδά του. Μάλιστα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία και για τον περιορισμό της θέρμανσης τον χειμώνα.
Το 67% ανησυχεί «πολύ» ή «αρκετά» για τον χειμώνα και την θέρμανση, το 17% «λίγο», το 12% «καθόλου» και το 4% απάντησε «ΔΞ/ΔΑ».

Το 46% απαντά ότι δεν βοηθούν «καθόλου» τα μέτρα της κυβέρνησης ενώ το 33% απαντά «λίγο». Στο αν η ακρίβεια σας έχει υποχρεώσει να μειώσετε τις αγορές βασικών αγαθών το 43% λέει «αρκετά», το 30% «πολύ», το 19% «λίγο» και το 7% «καθόλου».

dimoskopisi-alco-1

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση