HomeHL-9Αμβούργο: Τεταμένη η κατάσταση στο αεροδρόμιο – Πάνω από 16 ώρες το θρίλερ ομηρίας

Αμβούργο: Τεταμένη η κατάσταση στο αεροδρόμιο – Πάνω από 16 ώρες το θρίλερ ομηρίας

Οπτική επαφή έχει η γερμανική αστυνομία με το κοριτσάκι που κρατείται όμηρος - Είναι καλά στην υγεία της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Εξαιρετικά τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, όπου από χθες το βράδυ είναι σε εξέλιξη ένα θρίλερ ομηρίας, όπου ένοπλος πατέρας κρατάει όμηρο την 4χρονη κόρη του, ζητώντας να πετάξει για Τουρκία!

Οι πτήσεις έχουν ανασταλλεί από χθες το βράδυ, ενώ η πρόσβαση στο αεροδρόμιο έχει απαγορευτεί με εντολή της αστυνομίας που έχει αποκλείσει τους γύρω δρόμους.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν στις 20:12 (τοπική ώρα) το βράδυ του Σαββάτου, όταν ένα μαύρο Audi μπήκε στην πίστα και στάθμευσε δίπλα σε αεροσκάφος γεμάτο επιβάτες των τουρκικών αερογραμμών.

Ο 35χρονος φέρεται να έχει προκαλέσει πολλές φωτιές στην περιοχή του αεροδρομίου, πετώντας φλεγόμενα μπουκάλια. Η πυροσβεστική υπηρεσία ψέκασε το αεροπλάνο με νερό για να είναι στην ασφαλή πλευρά.

Σύμφωνα με την αστυνομία μαζί του έχει την 4χρονη κόρη του, η οποία είναι σε καλή κατάσταση. Ο ένοπλος άνδρας Τουρκικής καταγωγής ζητά να τον αφήσουν να πετάξει για Τουρκία μαζί με το παιδί, και εκτιμάται πως η υπόθεση αφορά σε δια μάχη για την επιμέλεια

«Αυτή τη στιγμή υποθέτουμε ότι το παιδί είναι σωματικά καλά. Αυτό μας λέει η οπτική επαφή που έχουμε αυτή τη στιγμή και τα τηλεφωνήματα με τον δράστη, όπου ακούγεται το παιδί στο βάθος», λέει η εκπρόσωπος της αστυνομίας Sandra Levgrün. «Δεν θέλω να κάνω εικασίες για το πώς μοιάζει διανοητικά».

Ο άνδρας, που ήθελε να του μιλήσουν μόνο στα τουρκικά, ήρθε σχεδόν ανεμπόδιστα στην άσφαλτο με το Audi, παραβιάζοντας έναν φράκτη ασφαλείας. Ωστόσο, το αεροδρόμιο επισημαίνει ότι «η ασφάλεια του χώρου συμμορφώνεται με όλες τις νομικές απαιτήσεις» και μάλιστα τις υπερβαίνει σε μεγάλο βαθμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκπρόσωπο, δεδομένου του μεγέθους του αεροδρομίου -που ισοδυναμεί με σχεδόν 800 γήπεδα ποδοσφαίρου- δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι «μπορεί να υπάρξει άκρως εγκληματική, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην περιοχή ασφαλείας με χρήση ωμής βίας » .

Περισσότερες από 88 πτήσεις έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής, επηρεάζοντας περίπου 34.500 επιβάτες.

newsbomb.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση