HomeHL-GreeceΕπεισόδια Μοναστηράκι: Νέα ντοκουμέντα από την βιαιότητα και αγριότητα των νεοναζί

Επεισόδια Μοναστηράκι: Νέα ντοκουμέντα από την βιαιότητα και αγριότητα των νεοναζί

Οπλισμένοι με ρόπαλά, αλυσίδες φωτοβολίδες, ζώνες ακόμα και πυροσβεστήρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η βία ανεξέλεγκτη και ο φόβος των άτυχων επιβατών διάχυτος. Η επίθεση σε νεαρή κοπέλα στις αποβάθρες του σταθμού στο Μοναστηράκι καταγράφεται και σοκάρει.

Με γρήγορα βήματα και μάσκα στο πρόσωπο, το άτομο που της επιτίθεται πλησιάζει και αρχίζει να την χτυπά. Τη σπρώχνουν και επιστρέφουν λίγα μέτρα πιο κάτω όπου έχει εγκλωβιστεί ομάδα αντιεξουσιαστών από νεοναζί, στα βαγόνια του τρένου.

«Κοίτα τους πώς τα καταστρέφουν!»

Οι δράστες καταστρέφουν από μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων μέχρι κάδους για σκουπίδια. Παίρνουν στα χέρια τους τμήματα από αυτά και κατευθύνονται στην πρώτη γραμμή των επεισοδίων. Εκεί που το μαρτύριο επιβατών κάθε ηλικίας συνεχίζεται.

Μικρά παιδιά με τους γονείς τους, νέοι και ηλικιωμένοι ξέρουν πως δεν μπορούν να κάνουν το παραμικρό. Αν σηκωθούν μπορεί να τραυματιστούν. Αν αρχίσουν να τρέχουν υπάρχει κίνδυνος να στοχοποιηθούν. Αν μείνουν στη θέση τους, ίσως γλιτώσουν. Αν και τα όσα βλέπουν ορισμένοι μετατρέπουν κατά διαστήματα την αγωνία τους σε πανικό.

Όσοι εκείνα τα δραματικά λεπτά έτυχε να μπαίνουν στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι προσπαθούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Οι περισσότεροι με κουκούλες και κάποιοι με κράνη. Οπλισμένοι με ρόπαλά, αλυσίδες φωτοβολίδες, ζώνες ακόμα και πυροσβεστήρες. Μέσα σε ένα σύννεφο καπνού από τα καπνογόνα που άναψαν. Με την αστυνομία απούσα.

Όταν έφτασαν οι πρώτοι αστυνομικοί, οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές των θλιβερών εικόνων είχαν αποχωρήσει.

Οι τραυματίες μέσα στο σταθμό, οι ανοιχτές πόρτες στο τρένο που διαλύθηκε μαζί με τους καπνούς που έβγαιναν τόσο από τον σταθμό στο Μοναστηράκι όσο και από εκείνον στη Βικτώρια, έριχναν την αυλαία στην επεισοδιακή νύχτα, με τις εικόνες των επεισοδίων να κάνουν το γύρο του κόσμου από χθες, μέσω διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων.

in.gr

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση