HomeHL-SportsΟ Γιώργος Γιακουμάκης νίκησε τον Μέσι με τις 8 Χρυσές Μπάλες!

Ο Γιώργος Γιακουμάκης νίκησε τον Μέσι με τις 8 Χρυσές Μπάλες!

Ο Γιακουμάκης οποία έκανε ντεμπούτο τον περασμένο Μάρτιο, με τον 28χρονο επιθετικό να μετράει 17 γκολ σε 27 συμμετοχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γιώργος Γιακουμάκης πήρε τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου στο MLS και αυτό θα ήταν πολύ μεγάλη είδηση γιατι είναι η πρώτη διάκριση για Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Όμως στο αμερικανικό πρωτάθλημα αγωνίζεται και ο Λιονέλ Μέσι και ο Έλληνας επιθετικός πήρε το βραβείο απέναντι στον Αργεντίνο σούπερ σταρ.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης πανηγύρισε μία απίστευτη πρωτιά στο MLS αφού άφησε πίσω του στην ψηφοφορία τον οκτάκις κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, Λιονέλ Μέσι, και κέρδισε εκείνος το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου στο πρωτάθλημα.

Ο σεντερ φορ της Ατλάντα Γιουνάιτεντ άφησε άφωνη όλη την ποδοσφαιρική Ολλανδία με τα κατορθώματά του με τη Φένλο (2020-21), κατόπιν έδειξε την αξία του στην Σκωτία με την Σέλτικ ενώ από το 2023 αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ με τη φανέλα της Ατλάντα Γιουνάιτεντ.

Ο Γιακουμάκης οποία έκανε ντεμπούτο τον περασμένο Μάρτιο, με τον 28χρονο επιθετικό να μετράει 17 γκολ σε 27 συμμετοχές του στο MLS στην πρώτη του σεζόν και να δέχεται μία καθόλα τιμητική διάκριση.

Εκείνη του κορυφαίου πρωτοεμφανιζόμενου στο αμερικανικό πρωτάθλημα, με τον άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ να συγκεντρώνει το 45,78% των ψήφων, έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στο να πάρει η ομάδα του το εισιτήριο για τα play offs, και να αρπάζει το βραβείο του καλύτερου «ρούκι» από τον «πολύ» Λιονέλ Μέσι που απέσπασε το 27,28% των ψήφων αγωνιζόμενος σε 6 ματς (1 γκολ) με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι.

Σημειώνεται πως το άτυπο πόντιουμ συμπλήρωσε ο Έντουαρντ Λόουεν της Σεντ Λιούις Σίτι, με τον Γιακουμάκη να διαδέχεται τον συμπαίκτη του στην Ατλάντα, Τιάγκο Αλμάδα, που είχε πάρει πέρυσι το βραβείο και να προσθέτει το όνομά του δίπλα σε σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής που δέχτηκαν την παραπάνω διάκριση όπως οι Ιμπραχίμοβιτς, Τζοβίνκο και Αλμιρόν.

 ikona_viber_2023-11-02_18-55-33-823

Διαφήμιση
Διαφήμιση