HomeHL-9Υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Συνεχίζονται τα γεννητούρια από παρένθετες μητέρες

Υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Συνεχίζονται τα γεννητούρια από παρένθετες μητέρες

Δυο μωράκια στο Νοσοκομείο Χανίων εν αναμονή του τεστ DNA

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυο μωράκια από παρένθετες μητέρες ήρθαν στον κόσμο τα τελευταία 24ωρα και νοσηλεύονται στη μονάδα νεογνών του γενικού νοσοκομείου Χανίων, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr βιολογικοί γονείς και παρένθετες μητέρες ήταν σε συμφωνία μέσω της κλινικής των Χανίων που είναι σε αναστολή λειτουργίας καθώς ερευνάται ο ρόλος της σε υπόθεση παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών.

Τόσο τα νεογνά όσο και οι λεχώνες είναι καλά στην υγεία τους ενώ οι εγκυμοσύνες τους ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση στο γενικό νοσοκομείο Χανίων όλο αυτό το διάστημα των τριών μηνών που έχει μεσολαβήσει από την σύλληψη και προφυλάκιση του γιατρού και του εμβρυολόγου της κλινικής.

Όπως έγινε και στις προηγούμενες περιπτώσεις, θα ακολουθήσει DNA τεστ για την γενετική ταυτοποίηση των νεογνών με τους βιολογικούς γονείς, ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να τα πάρουν μετά από σχετική εισαγγελική εντολή.

Πάντως η ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr και δεύτερη προκαταρκτική δικογραφία έχει ανοίξει που αφορά τις εικονικές ωοληψίες – εμβρυομεταφορές.

Στο μεταξύ το ΣΔΟΕ ανακοίνωσε τον εντοπισμό επτά off shore εταιρειών που φέρονταν να χρησιμοποιούνται από τα μέλη του κυκλώματος προς απόκρυψη των εγκληματικών προσόδων τους που προέρχονταν από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα, τα οποία ανέρχονταν τουλάχιστον στο ποσό των 3.000.000 €.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων η τράπεζα γενετικού υλικού

Υπενθυμίζεται μετά την δημοσιοποίηση σε ΦΕΚ της απόφασης για επιβολή εξάμηνου «λουκέτου» στην κλινική μεταφέρθηκε η τράπεζα γενετικού υλικού από την κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων που αποφασίστηκε μετά την

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η μεταφορά των αρχείων της κλινικής και όσων συνδέονται με το εργαστήριο αλλά και όσων είχαν προσφύγει στις υπηρεσίες της κλινικής είτε για κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού είτε για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, στο νοσοκομείο Χανίων και η φύλαξή τους σε ασφαλή χώρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς.

4 προφυλακίσεις

Για την υπόθεση έχει προφυλακιστεί ο 73χρονος γυναικολόγος, ιδιοκτήτης της κλινικής και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και ο 44χρονος εμβρυολόγος, φερόμενος ως υπαρχηγός και δύο γυναίκες μία 44χρονη και μια 37χρονη με ρόλους «κλειδί» στα καταγγελλόμενα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση