HomeHL-WorldΚίνα: Συνελήφθη ο εργαζόμενος που ούρησε σε δεξαμενή με μπίρα

Κίνα: Συνελήφθη ο εργαζόμενος που ούρησε σε δεξαμενή με μπίρα

Ανεπανόρθωτη η ζημιά στη φήμη της εταιρείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνελήφθη ο εργαζόμενος που είχε ουρήσει μέσα σε μια δεξαμενή με μπίρα στην Κίνα.

Το επεισόδιο είχε γίνει στις 19 Οκτωβρίου στο εργοστάσιο της ζυθοποιίας Tsingtao Brewery, στο Πινγκντού, μια πόλη της ανατολικής επαρχίας Σαντόνγκ. Μάλιστα, η στιγμή που ο εργαζόμενος ουρούσε μέσα στη δεξαμενή με μπίρα είχε καταγράφει σε βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε ευρέως στα social media. Για την ακρίβεια, ένας άλλος εργαζόμενος τον είδε στις κάμερες ασφαλείας και ανέβασε το βίντεο στην πλατφόρμα Douyin, το κινεζικό Tik Tok.

Οι κινεζικές αρχές ερεύνησαν την υπόθεση και ανακοίνωσαν πως ο εργαζόμενος συνελήφθη στις 22 Οκτωβρίου με την κατηγορία της σκόπιμης καταστροφής εταιρικής περιουσίας. Να σημειωθεί πως μετά το περιστατικό, οι αρχές σφράγισαν τη δεξαμενή και απομάκρυναν όλη τη βύνη από την παραγωγή

Η εταιρεία Tsingtao, μια από τις μεγαλύτερες ζυθοποιίες της Κίνας, ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Weibo, ότι έλαβε μέτρα για να κλείσει τα «κενά στη διαχείριση της μεταφοράς των πρώτων υλών».

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται η χρήση κλειστών βυτίων, ώστε να μην υπάρχει καμία επαφή του προσωπικού με τις πρώτες ύλες καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής της μπίρας. Θα εισάγει επίσης ένα «σύστημα αναγνώρισης συμπεριφοράς» με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Οι ανακοινώσεις τόσο της Tsingtao όσο και των τοπικών αρχών έγιναν βάιραλ στην πλατφόρμα Weibo, με πολλούς χρήστες ωστόσο να σημειώνουν ότι η ζημιά στη φήμη της εταιρείας είναι μη αναστρέψιμη.

«Αυτό το επεισόδιο έκανε μεγάλη ζημιά στην Tsingtao, ανέφερε ο χρήστης Silver Hook Grass. «Οι εταιρείες τροφίμων και ποτών πρέπει να βρουν τρόπους για να διαχειρίζονται τη διαδικασία (παραγωγής), διαφορετικά μια σταγόνα ούρων μπορεί να καταστρέψει μια εταιρεία», πρόσθεσε.

 

lifo.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση