HomeHL-9Κερδίστε μέχρι €3.000 εντοπίζοντας «μαϊμού» αποδείξεις

Κερδίστε μέχρι €3.000 εντοπίζοντας «μαϊμού» αποδείξεις

Αναδρομική ισχύ θα έχει η ανταμοιβή για όσους έχουν ήδη αποκαλύψει φοροδιαφυγή κάνοντας χρήση της εφαρμογής Appodixi. «Κλειδί» η επώνυμη καταγγελία από τον φορολογούμενο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι 135.000 αποδείξεις οι οποίες έχουν ήδη σταλεί στην ΑΑΔΕ μέσω της εφαρμογής Appodixi βάζουν υποψηφιότητα για μπόνους 100 έως 3.000 ευρώ στους αποστολείς τους.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής εξήγησε κατά τη διάρκεια παρουσίασης των διατάξεων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου πως στο νέο σύστημα επιβράβευσης φορολογουμένων οι οποίοι συμβάλλουν στην αποκάλυψη φαινομένων φοροδιαφυγής μετέχουν και όσοι έχουν ήδη στείλει πλαστές αποδείξεις μέσω της εφαρμογής Appodixi, καθώς το μέτρο έχει αναδρομική ισχύ.

Η διάταξη του νομοσχεδίου προβλέπει μπόνους έως 3.000 ευρώ για πολίτες που καταγγέλλουν παραποιημένες ταμειακές μηχανές μέσω της εφαρμογής Appodixi.

Συγκεκριμένα, θα λαμβάνουν ως επιβράβευση το δεκαπλάσιο της αξίας της συναλλαγής, με ελάχιστο όριο ανταμοιβής τα 100 ευρώ και μέγιστο τις 3.000 ευρώ.

Στο μέτρο μετέχει κάθε παραποιημένη απόδειξη η οποία αποστέλλεται επώνυμα από τους φορολογούμενους στη Φορολογική Διοίκηση, υπό την προϋπόθεση διενέργειας ελέγχου και επιβολής προστίμου στην επιχείρηση για παραβίαση της ταμειακής.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Πιτσιλής, σε περίπτωση που ένας φορολογούμενος στείλει περισσότερες από μία πλαστές αποδείξεις της ίδιας επιχείρησης, θα μετράει για τον υπολογισμό της οικονομικής επιβράβευσης η μεγαλύτερη.

Αρκεί να γίνει έλεγχος και να επιβληθεί πρόστιμο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση