HomeHL-WorldΠόλεμος στο Ισραήλ: Πλήρες μπλακάουτ σε Ίντερνετ και τηλεφωνικές υπηρεσίες στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πλήρες μπλακάουτ σε Ίντερνετ και τηλεφωνικές υπηρεσίες στη Γάζα

Η διακοπή ανακοινώθηκε από την τελευταία μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς τηλεφωνικές υπηρεσίες και διαδίκτυο βρίσκεται και πάλι από νωρίς σήμερα το πρωί η Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Paltel, με έδρα τη Δυτική Όχθη.

«Με λύπη μας ανακοινώνουμε στον αγαπητό λαό της αγαπημένης μας πατρίδας την πλήρη διακοπή όλων των επικοινωνιών και των υπηρεσιών Ίντερνετ με τη Λωρίδα της Γάζας, επειδή κόπηκαν και πάλι οι συνδέσεις που είχαν προηγουμένως αποκατασταθεί. Ο Θεός ας προστατεύσει εσάς και ας προστατεύσει τη χώρα μας», αναφέρει η εταιρεία σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι περισσότεροι κάτοικοι θα αντιμετωπίσουν πλήρη απώλεια των τηλεπικοινωνιών»

Ο οργανισμός Netblocks, ο οποίος παρακολουθεί την κυκλοφορία στο Ίντερνετ, επιβεβαίωσε τη διακοπή των συνδέσεων.

«Επιβεβαιώθηκε: Μετρήσεις δείχνουν πως η Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται εν μέσω ενός νέου διαδικτυακού μπλακάουτ με μεγάλο αντίκτυπο στον τελευταίο εναπομείναντα διαχειριστή, την Paltel· οι περισσότεροι κάτοικοι θα αντιμετωπίσουν εξαιτίας του επεισοδίου πλήρη απώλεια των τηλεπικοινωνιών», ανέφερε ο Netblocks μέσω της πλατφόρμας X.


Η Paltel είναι η τελευταία μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών που εξακολουθεί να παρέχει υπηρεσίες στο παλαιστινιακό έδαφος.

Ανησυχία μην χρησιμεύσει το μπλακάουτ ως «κάλυψη μαζικών ωμοτήτων»

Οι τηλεπικοινωνίες είχαν ήδη διακοπεί την περασμένη Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας. Αποκαταστάθηκαν σταδιακά από την Κυριακή.

Στη διάρκεια αυτής της πρώτης διακοπής, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος είχε δηλώσει πως «έχασε την επαφή με το κέντρο επιχειρήσεών της και με όλες τις ομάδες της μέσα στη Λωρίδα της Γάζας».

Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) είχε εκφράσει την ανησυχία της μήπως μια τέτοια διακοπή χρησιμεύσει ως «κάλυψη μαζικών ωμοτήτων».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση