HomeHL-9Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 21,5 μονάδων για τη ΝΔ -Πέφτει κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 21,5 μονάδων για τη ΝΔ -Πέφτει κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ

Κέρδη για ΠΑΣΟΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφορά 21,5 μονάδων από το δεύτερο κόμμα και άνοδο για τη ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, όπως και για το ΠΑΣΟΚ, που παραμένει ωστόσο τρίτο, και πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Η δημοσκόπηση που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής της Pulse Γιώργος Αράπογλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, διεξήχθη από την Πέμπτη 26/10 μετά τη συνεδρίαση του ΕΓ του ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 30/10.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης, η ΝΔ παραμένει αδιαφιλονίκητη πρώτη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βρίσκεται σε πτωτική πορεία, από την οποία ωφελούνται κυρίως το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΚΚΕ.

Pulse: Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ ανεβάζει τα ποσοστά της από το 32,5% της προηγούμενης μέτρησης στο 33,5% σήμερα, καταγράφοντας διαφορά 18,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που χάνει δύο μονάδες και πέφτει από το 17% στο 15%.

Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 12% (από 10,5%), εισπράττοντας μέρος της φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το (ανεβασμένο) ΚΚΕ στο 8,5% (από 7,5%), η Ελληνική Λύση με 4,5% και από 3% εισπράττουν «Σπαρτιάτες» και Νίκη.

Pulse: Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου της Pulse, με υποθετικό σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων, η ΝΔ διευρύνει τη διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 21,5 μονάδες.

Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 38,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17% και το ΠΑΣΟΚ 13,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 9,5%, η Ελληνική Λύση με 5,5%, οι «Σπαρτιάτες» και η Νίκη με ποσοστό 3,5% και η Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡα25 από 3%.

Pulse: Αρνητικοί σχεδόν 6 στους 10 στις πρωτοβουλίες Κασσελάκη

Αρνητικά αξιολογεί η πλειοψηφία των πολιτών τις πρόσφατες εσωκομματικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη.

Ειδικότερα, σχεδόν 6 στους 10 (ποσοστό 58%) απαντά αρνητικά, έναντι 25% που απαντά ότι τις αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά.

Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε σχέση με τις εξελίξεις στο κόμμα. Το 34% τις αντιμετωπίζουν αδιάφορα, το 25% με προβληματισμό, το 17% ουδέτερα, έναντι μόλις 15% που απαντά «με ενδιαφέρον» και 5% που απαντά «με ικανοποίηση».

Το ΠΑΣΟΚ θα βγει ωφελημένο από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά το 31% των ερωτηθέντων, έναντι 23% που απαντά η ΝΔ, 15% που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και 9% που απαντά το ΚΚΕ.

Pulse: Πιθανή η δημιουργία νέου κόμματος στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ λέει το 53%

Επιπλέον, το 53% εκτιμά ότι είναι πιθανή η δημιουργία νέου κόμματος στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ (19% πολύ πιθανό, 34% αρκετά), ενώ το 16% λέει μετρίως πιθανό.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση