HomeHL-WorldΙσραήλ: Αντιδράσεις για το κίτρινο αστέρι του πρεσβευτή στον ΟΗΕ

Ισραήλ: Αντιδράσεις για το κίτρινο αστέρι του πρεσβευτή στον ΟΗΕ

«Ντροπιάζει τα θύματα του Ολοκαυτώματος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ, να φορέσει το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ, δραματική υπενθύμιση του Ολοκαυτώματος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο πρόεδρος του Yad Vashem, του Παγκόσμιου Κέντρου Μνήμης του Ολοκαυτώματος που εδρεύει στην Ιερουσαλήμ, επέκρινε τον Ισραηλινό πρέσβη στον ΟΗΕ για την απόφασή του να φορέσει κίτρινο αστέρι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή «ντροπιάζει τόσο τα θύματα του Ολοκαυτώματος όσο και το Ισραήλ», μετέδωσε το CNN.

 «Ντροπιάζει τόσο τα θύματα του Ολοκαυτώματος όσο και το Ισραήλ»

«Το κίτρινο αστέρι συμβολίζει την αδυναμία του εβραϊκού λαού και το ότι οι Εβραίοι βρίσκονται στο έλεος των άλλων. Σήμερα έχουμε ένα ανεξάρτητο κράτος και έναν ισχυρό στρατό. Είμαστε οι κύριοι της μοίρας μας. Σήμερα θα φοράμε μια γαλανόλευκη σημαία, όχι ένα κίτρινο αστέρι», δήλωσε ο Ντάνι Νταγιάν στο Χ.

Σύμφωνα με την Ισραηλινή εφημερίδα Ηaaretz, αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών άσκησαν δριμεία κριτική στην απόφαση του πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν να φορέσει το κίτρινο αστέρι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Γκιλάντ Ερντάν, φόρεσε τη Δευτέρα ένα κίτρινο αστέρι -ένα σύμβολο που αναγκάστηκαν να φορούν οι εβραίοι στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος- σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να μην καταδικάσει τη Χαμάς για την τρομοκρατική της επίθεση στις 7 Οκτωβρίου.

«Θα φοράμε αυτό το αστέρι μέχρι να καταδικάσετε τις φρικαλεότητες της Χαμάς»

Ο Ερντάν και άλλα μέλη της ισραηλινής αντιπροσωπείας φορούσαν κίτρινα αυτοκόλλητα με το Αστέρι του Δαβίδ που έγραφαν «Ποτέ ξανά» ως ένδειξη καταδίκης για τη «σιωπή» του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Από σήμερα, κάθε φορά που με κοιτάζετε, θα θυμάστε τι σημαίνει να μένετε σιωπηλοί μπροστά στο κακό. Ακριβώς όπως οι γονείς μου και οι παππούδες εκατομμυρίων Εβραίων, η ομάδα μου και εγώ θα φοράμε κίτρινα αστέρια», είπε.

«Θα φοράμε αυτό το αστέρι μέχρι να καταδικάσετε τις φρικαλεότητες της Χαμάς και να απαιτήσετε την άμεση απελευθέρωση των ομήρων μας. Περπατάμε με το κίτρινο αστέρι ως σύμβολο υπερηφάνειας, ως υπενθύμιση ότι ορκιστήκαμε να πολεμήσουμε για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας», είπε ο Ερντάν.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση