HomeHL-WorldΟ Πούτιν κατά της Δύσης μετά τις ταραχές σε αεροδρόμιο του Νταγκεστάν

Ο Πούτιν κατά της Δύσης μετά τις ταραχές σε αεροδρόμιο του Νταγκεστάν

Τι συζήτησε με αξιωματούχους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και αξιωματούχοι ασφαλείας συζήτησαν χθες, Δευτέρα, την ενίσχυση των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξωτερικής παρέμβασης μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν την Κυριακή στο Νταγκεστάν με στόχο επιβάτες αεροσκάφους που είχε φθάσει εκεί από το Ισραήλ, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Σε δήλωση κατά την έναρξη της χθεσινής συνάντησης μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, της κυβέρνησης και των επικεφαλής των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση και τη Ουκρανία ότι υποκινούν την αναταραχή μέσα στη Ρωσία αφού ταραχοποιοί της κυρίως μουσουλμανικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας εισέβαλαν σε ένα αεροδρόμιο για να «πιάσουν» Ισραηλινούς επιβάτες μιας πτήσης από το Τελ Αβίβ.

Κατηγόρησε επίσης τη Δύση και την κυβερνώσα ελίτ στις ΗΠΑ ότι είναι υπεύθυνες για την κρίση στη Μέση Ανατολή και είπε πως η Ρωσία πολεμά τις ίδιες σκιώδεις δυνάμεις στα πεδία μάχης στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως κατά τη χθεσινή σύσκεψη συζητήθηκαν η «ενίσχυση των μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ίδια εξωτερική παρέμβαση, περιλαμβανομένων εξωτερικών χειραγωγήσεων πληροφοριών, που μπορεί να προκαλέσει επεισόδιο στη χώρα μας, εκμεταλλευόμενη το θέμα των ίδιων γεγονότων στη Μέση Ανατολή».

Το Κίεβο αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στα γεγονότα στη Μαχατσκαλά, τα οποία, όπως είπε ο Πεσκόφ, αναλύει η Μόσχα προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μιας επανάληψης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση