HomeCity GuideΔράσεις άθλησης και συμπερίληψης των Special Olympics Hellas στο Ρέθυμνο

Δράσεις άθλησης και συμπερίληψης των Special Olympics Hellas στο Ρέθυμνο

Από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:30, στο Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου θα γίνει η εκδήλωση έναρξης του Τοπικού Προγράμματος Special Olympics Ρεθύμνου  που οργανώνεται από τον διεθνή αθλητικό οργανισμό SPECIAL OLYMPICS. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Προγράμματος με χορηγό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,  σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου και τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση

«Τα SPECIAL OLYMPIC HELLAS άρχισαν τη δράση τους στην Ελλάδα το 1988 και αποτελούν έναν αθλητικό, εκπαιδευτικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος στηρίζεται στον εθελοντισμό. Προσφέρουν δυνατότητες προπόνησης σε άτομα με νοητική αναπηρία, σε 26 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα (22 θερινά και 4 χειμερινά). Μέσω της προπόνησης και της συμμετοχής τους σε αγώνες, οι αθλητές αναπτύσσονται σωματικά, νοητικά, κοινωνικά και πνευματικά και συμμετέχουν στη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός σε ένα περιβάλλον σεβασμού, αποδοχής και κοινωνικής ένταξης. Στη διάρκεια της διαδρομής τους, τα Special Olympics Hellas καθιερώθηκαν στη συνείδηση των πολιτών ως ένας από τους πιο ενεργούς αθλητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα για άτομα με νοητική αναπηρία. δρα και στην Ελλάδα από το θέλησε να αναδείξει τις δυνατότητες των ατόμων με νοητική αναπηρία στις αθλητικές δραστηριότητες.

Sa poster 2

Στην εκδήλωση της 7ης Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο να τονίσουμε ότι θα συμμετέχει στην προσφορά του κεράσματος –  μπουφέ μια  ομάδα μαθητών ΑΜΕΑ  με τους καθηγητές τους από το  ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου από το εργαστήριο  μαγειρικής –  ζαχαροπλαστικής του σχολείου.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο αθλητισμός ανήκει σε όλους, χωρίς διακρίσεις για τα άτομα με αναπηρία, οι άνθρωποι του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμο Ρεθυμνου, αλλά και οι γονείς, καθώς  και οι δυνητικοί αθλητές και αθλήτριες , άτομα με αυτισμο, σύνδρομα, άτομα με  νοητική και κινητική αναπηρία δηλώνουν παρόντες και ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Το Ρεθυμνο θα γίνει η πόλη που  θα διαπρέπει και αθλητικά, μέσα από τη  μεγάλη  αυτη γιορτή με τη συμμετοχή ατόμων με νοητικές αναπηρίες  σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα.

Την Τρίτη 7 ΝΟεμβρίου 2023, στις 17.30 μμ στο Σπίτι του Πολιτισμου θα γίνει η αρχή!!!

Σας περιμένουμε όλους!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση