HomeHL-9Στην τελική ευθεία ο εξωραϊσμός της πλατείας Ελευθερίας

Στην τελική ευθεία ο εξωραϊσμός της πλατείας Ελευθερίας

Υπογραφή σύμβασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την σύμβαση η οποία προβλέπει εργασίες αναβάθμισης και εξωραϊσμού της πλατείας Ελευθερίας υπέγραψε το πρωί της Τρίτης 31 Οκτωβρίου , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και του αναδόχου του έργου.

platia-eleftherias-f1

Το έργο αποσκοπεί στην αλλαγή της αισθητικής εικόνας της πλατείας και των περιβαλλοντικών συνθηκών της.

Οι προτεινόμενες επεμβάσεις στοχεύουν στην βελτίωση

(1) του μικροκλίματος αυξάνοντας το αστικό πράσινο και τη χρήση φυσικών υλικών μειωμένης θερμοχωρητικότητας,

(2) της προσβασιμότητας της πλατείας και την ασφαλή χρήση της από τους δημότες, ΑΜΕΑ και παιδιά,

(3) των χώρων συνάθροισης, ανάπαυσης και κοινωνικοποίησης των δημοτών με τον εμπλουτισμό του αστικού εξοπλισμού και

(4) της αισθητικής τόσο του κεντρικού τμήματος όσο και του ευρύτερου χώρου της πλατείας.

platia-eleftherias-f3

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος τόνισε: «Με την ανακαίνιση της πλατείας Ελευθερίας ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου που περιελάμβανε ακόμη το πάρκο Γεωργιάδη, την Δικαιοσύνης, την Ίδης  την Καλοκαιρινού (η οποία προορίζεται να χρηματοδοτηθεί από το τρέχον ΕΣΠΑ), την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και τα Τείχη. Ουσιαστικά, η στρατηγική μας για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ευελπιστούμε ότι με τις αλλαγές που θα γίνουν , τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες της πόλης θα αγαπήσουν εκ νέου την Πλατεία που αποτελεί έτσι κι αλλιώς την “καρδιά” του Ηρακλείου».

platia-eleftherias-f2

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτιριακό απόθεμα» – ID 16873 – που έχει ως στόχο τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του δημοσίου χώρου. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 12 μήνες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση