HomeΚΡΗΤΗ«Έσπασε» κάθε ρεκόρ ο θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Κήπος»

«Έσπασε» κάθε ρεκόρ ο θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Κήπος»

Δεκάδες χιλιάδες θεατές στον αρχαιότερο εν λειτουργία θερινό κινηματογράφο παγκοσμίως

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το φετινό καλοκαίρι θα αποτελεί ορόσημο στη λειτουργία του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου «Κήπος» που στεγάζεται εντός του Δημοτικού Κήπου Χανίων, διακιοδοσίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων (ΚΕΠΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ).

Η σύγχρονη μορφή του πανέμορφου ανανεωμένου Δημοτικού Κήπου, συμπληρώθηκε ιδανικά με την ανανεωμένη εικόνα του cine-Κήπος, μία εικόνα που αναδεικνύει και την πολύχρονη ιστορία του.

Η νέα φωτεινή επιγραφή με τον καλλιγραφικό τίτλο, ενσωματώνει πλέον το έτος ίδρυσης (1912) και θυμίζει πως το σινεμά μας, είναι ο αρχαιότερος εν λειτουργία θερινός κινηματογράφος του κόσμου!

Το μικρό μουσείο στην είσοδο, με την παλιά μηχανή προβολής ZENITH X 4000 H, μας συστήνει τον ιδρυτή Χαράλαμπο Σπανδάγο.

Το πρόγραμμα των φετινών προβολών, γεμάτο προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες, αγκαλιάστηκε από μικρούς και μεγάλους, από ενημερωμένους σινεφίλ αλλά και όσους αναζητούν τις επιτυχίες που «σπάνε ταμεία».

Η συνεργασία της ΚΕΠΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, για άλλη μία χρονιά προσέφερε ξεχωριστές στιγμες με τέχνη κάτω από τα αστέρια.

Το κυλικείο του σινεμά απέκτησε ένα αγνό και φιλικό χαμόγελο, καθώς το φρόντισαν οι εργαζόμενοι του Κοι.Σ.Π.Ε του Ψυχιατρικού Τομέα, δίνοντας σε όλους μας μαθήματα ευγένειας, αξιοπρέπειας και ελπίδας.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι έκαναν τις νύχτες στο cine Κήπος μοναδικές και έφεραν χιλιάδες φίλους στις προβολές.

Για την καλοκαιρινή σεζόν του 2023, περίπου 14.347 θεατές παρακολούθησαν τις 102 προβολές του θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, σχεδόν διπλάσιοι από πέρυσι ενώ πολλαπλά περισσότεροι από προηγούμενες χρονιές.

Η φετινή επισκεψιμότητα αποτελεί ρεκόρ από το 2011 μέχρι σήμερα.

Υπήρξαν μάλιστα αρκετά βράδια που τα καθίσματα αποδείχθηκαν ελάχιστα για τους φίλους του cine Κήπος που κατέκλυζαν τον Κινηματογράφο, ενώ και στα έσοδα, τόσο από τα εισιτήρια όσο και από το κυλικείο του θερινού σινεμά αποτυπώθηκε μία εντυπωσιακή αύξηση (αναλυτικά στον συγκεντρωτικό πίνακα που επισυνάπτεται). 

Το καλοκαίρι του 2023 υπήρξε μια μοναδική περίοδος στη σύγχρονη ιστορία του Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων, απόδειξη της φροντίδας μας για το σινεμά αλλά και της εμπιστοσύνης των Χανιωτών για το αγαπημένο θερινό της πόλης, το cine-Κήπος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση