HomeHL-Culture«Ο διάβολος φοράει Prada» γίνεται μιούζικαλ στο West End του Λονδίνου

«Ο διάβολος φοράει Prada» γίνεται μιούζικαλ στο West End του Λονδίνου

Με μουσική του Έλτον Τζον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ο διάβολος φοράει Prada», η ταινία με την Μέριλ Στριπ ως εμβληματική Μιράντα Πρίστλεϊ και την Αν Χάθαγουεϊ ως Άντι Σακς, επιστρέφει και γίνεται μιούζικαλ.

Η iconic ταινία για τον σκληρό κόσμο της μόδας μεταφέρεται από τις πολυτελείς γειτονιές της Νέας Υόρκης στη σκηνή του West End του Λονδίνου με τον Σερ Έλτον Τζον να είναι υπεύθυνος για το πρωτότυπο soundtrack.

Ακόμη, η Shaina Taub θα είναι υπεύθυνη για τους στίχους και η Kate Wetherhead, που υπέγραψε το σενάριο για την κινηματογραφική μεταφορά του πρωτότυπου μυθιστορήματος, θα γράψει το νέο λιμπρέτο.

H μιούζικαλ εκδοχή της καλτ ταινίας έχει επανασχεδιαστεί από τον τρεις φορές βραβευμένο με Tony Jerry Mitchell και πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στο Dominion Theatre του Λονδίνου τον Οκτώβριο του 2024, μετά από μια preview σεζόν στο Πλίμουθ το καλοκαίρι.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το πολλά υποσχόμενο μιούζικαλ, όπως το ποιοι ηθοποιοί θα ερμηνεύσουν τους θρυλικούς ρόλους που ενσάρκωσαν η πολυβραβευμένη Μέριλ Στριπ, η Αν Χάθαγουεϊ, η Έμιλι Μπλαντ και ο Στάνλεϊ Τούτσι, ούτε για το ποιος θα ασχοληθεί με το στάιλινγκ και τη μόδα, που διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πλοκή. Στην ταινία, υπεύθυνη ήταν η εμβληματική Πατρίσια Φιλντ.

Το «Ο διάβολος φοράει Prada» (The Devil Wears Prada), βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Lauren Weisberger, κυκλοφόρησε το 2006 και πρωταγωνίστησε η τότε ανερχόμενη ηθοποιός Αν Χάθαγουεϊ ως επίδοξος δημοσιογράφος Άντι Σακς, ο οποίος γίνεται βοηθός της απαιτητικής αρχισυντάκτριας του περιοδικού Runway Μιράντα Πρίστλεϊ, την οποία υποδύεται υπέροχα η Μέριλ Στριπ. Χάρη στο μείγμα πραγματικής έμπνευσης, τις αριστοτεχνικές ερμηνείες από το καστ, την έξυπνη επανεπεξεργασία της ιστορίας του βιβλίου από τη σεναριογράφο Aline Brosh McKenna και μια πληθώρα από εμβληματικές, αξιόλογες γραμμές, η ταινία έγινε αμέσως κλασική.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση