HomeHL-EconomyΜπόνους στους πολίτες που αποκαλύπτουν φοροδιαφυγή

Μπόνους στους πολίτες που αποκαλύπτουν φοροδιαφυγή

Οικονομική επιβράβευση για τις επώνυμες καταγγελίες στο appodixi και ουσιαστικές αλλαγές στη φορολόγηση επαγγελματιών προαναγγέλλει το οικονομικό επιτελείο. Νέα εφαρμογή για καταγγελίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οικονομική επιβράβευση των φορολογουμένων οι οποίοι μέσα από επώνυμες καταγγελίες στην εφαρμογή appodixi για τον έλεγχο γνησιότητας αποδείξεων αποκαλύπτουν φοροδιαφυγή προανήγγειλε ο ΥΠΕΘΟ Κωστής Χατζηδάκης, κατά την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας ψηφιακών καταγγελιών που ξεκινά σήμερα να λειτουργεί στην ΑΑΔΕ.

Το μπόνους αλλά και ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που συζητείται αύριο στο υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος του έτους.

 Όπως επανέλαβε μάλιστα ο Κ. Χατζηδάκης, φωτογραφίζοντας «ανατροπές» στον τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, δεν μπορεί οι εργοδότες ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν λιγότερο φόρο από τους υπαλλήλους που απασχολούν, οι οποίοι μάλιστα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, μόλις δύο στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα πάνω από 9.100 ευρώ τον χρόνο, το οποίο αντιστοιχεί στο εισόδημα ενός εργαζομένου ο οποίος παίρνει 650 ευρώ καθαρά τον μήνα για 14 μήνες, στον ιδιωτικό τομέα.

Νωρίτερα, Κ. Χατζηδάκης, Χ. Θεοχάρης και Γ. Πιτσιλής παρουσίασαν τη νέα ψηφιακή εφαρμογή, μέσω της πύλης aade.gr, όπου οι φορολογούμενοι μπορούν να καταγγέλλουν φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις αλλά ακόμα και φαινόμενα διαφθοράς.

Όπως είπε ο Γ. Πιτσιλής, η πλατφόρμα αποτελεί ακόμα ένα βήμα για την προστασία των δημόσιων εσόδων.

«Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής πρέπει να δοθεί από όλους μας», τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντας ότι οι αφηρημένες και διάσπαρτες καταγγελίες είναι άχρηστες, σε αντιδιαστολή με τις οργανωμένες καταγγελίες μέσω της εφαρμογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα η πλατφόρμα appodixi έχει δεχτεί πάνω από 135.000 καταγγελίες, εκ των οποίων 55.000 επώνυμες και 75.000 ανώνυμες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση