HomeHL-TOPΛωρίδα της Γάζας: Πάνω από 8.000 οι νεκροί σύμφωνα με την Χαμάς 

Λωρίδα της Γάζας: Πάνω από 8.000 οι νεκροί σύμφωνα με την Χαμάς 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ισραήλ κάλεσε τους Παλαιστίνιους να πάνε στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου η ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ θα αυξηθεί σήμερα  όπως αναφέρει ο στρατός.

“Οι άμαχοι από το βόρειο τμήμα της Γάζας και από την πόλη της Γάζας θα πρέπει να μετακινηθούν προσωρινά νότια του Ουάντι Γάζα προς πιο ασφαλή ζώνη, όπου θα μπορούν να λάβουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα» αναφέρει ο στρατός του Ισραήλ.

«Αύριο οι ανθρωπιστικές προσπάθειες στη Γάζα, που γίνονται από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, θα αυξηθούν”, σημειώνει στην ανάρτησή του ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος βομβαρδίζει αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς στο έδαφός του στις 7 Οκτωβρίου.

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες πως οι τηλεπικοινωνίες –οι υπηρεσίες τηλεφωνίας και η πρόσβαση στο διαδίκτυο– έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται σταδιακά.

Πάνω από 8.000 οι νεκροί

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε γνωστό ότι οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από το ξέσπασμα του πολέμου με το Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου ξεπέρασαν πλέον τους 8.000.

«Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης ξεπερνά τους 8.000, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά», ενημέρωσε το υπουργείο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων, που είχε δημοσιοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου, έκανε λόγο για 7.703 νεκρούς.

newsit.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση