HomePost ItΤο μήνυμα της Κατερίνας Σπυριδάκη για την 28η Οκτωβρίου

Το μήνυμα της Κατερίνας Σπυριδάκη για την 28η Οκτωβρίου

Τι αναφέρει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Σήμερα, τιμούμε τον αγώνα των Ελλήνων. Όλη την περίοδο, από το περήφανο «ΟΧΙ» του λαού μας έως την Εθνική Αντίσταση και την απελευθέρωσή μας.

Όμως, η μέρα αυτή δεν αρκεί να είναι ημέρα μόνο Εθνικής υπερηφάνειας. Δεν αρκεί να παραμένει μόνο ως μια φωτεινή σελίδα στην ιστορία μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά της για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 η βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Σπυριδάκη.

Αναλυτικά αναφέρει:

Με ορόσημο την 28η Οκτωβρίου 1940, τιμούμε το γεγονός ότι ο Ελληνικός λαός ήταν από τους λίγους λαούς της Ευρώπης, που όρθωσαν ανάστημα ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό, πέρα από κάθε λογική πρόβλεψη.

Σήμερα, τιμούμε τον αγώνα των Ελλήνων. Όλη την περίοδο, από το περήφανο «ΟΧΙ» του λαού μας έως την Εθνική Αντίσταση και την απελευθέρωσή μας.

Όμως, η μέρα αυτή δεν αρκεί να είναι ημέρα μόνο Εθνικής υπερηφάνειας. Δεν αρκεί να παραμένει μόνο ως μια φωτεινή σελίδα στην ιστορία μας.

Πρέπει να καταστεί ημέρα εθνικής περισυλλογής, αυτογνωσίας και έμπνευσης για όλους μας, πολίτες και πολιτικούς.

Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη, οι διεθνείς και περιφερειακοί κίνδυνοι μεγάλοι. Απαιτείται Εθνική Στρατηγική και Ενότητα.

Η προάσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας συνδέεται άρρηκτα με το συνεχή αγώνα για τη διασφάλιση της ειρήνης.

Εμείς, οι Έλληνες, ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και για τα δύο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση