HomeHL-GreeceΔημοσκόπηση Metron Analysis: «Ματώνει» προς τα αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Ματώνει» προς τα αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο 38% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντικές διαρροές κυρίως προς τα αριστερά φαίνεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης την ώρα που η συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 64,7%, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει ψηφοφόρους προς σχεδόν όλα τα κόμματα στα αριστερά του αλλά και προς το ΠΑΣΟΚ.

Μεγαλύτερος κερδισμένος φαίνεται να είναι το ΚΚΕ προς το οποίο κατευθύνεται το 7,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, στο 3,1% οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που επιλέγουν Πλεύση Ελευθερίας, 1,7% επιλέγει ΜεΡΑ25 ενώ 1,2% κατευθύνεται προς τη Νέα Δημοκρατία.

Δείτε τον πίνακα

metronforum2_0_oct23_mega_cards-_1_-21

Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο δελτίο του MEGA ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε ελεύθερη πτώση καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχασε  1,6 μονάδες μέσα σε έναν μήνα στην εκτίμηση ψήφου, ενώ το πολιτικό προφίλ του νέου προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη εμφανίζεται τουλάχιστον προβληματικό, αφού συγκεντρώνει 72% αρνητικών γνωμών από το εκλογικό σώμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξελέγη με την υπόσχεση ότι θα νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συγκεντρώνει μόλις 7% στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο 40%. Επίσης, είναι έκτος σε δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αφού τον ξεπερνούν ακόμα και η Ζωή Κωνσταντούλου και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Δυσμενέστερα είναι τα στοιχεία της αξιολόγησης για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει 85% αρνητικές γνώμες – με τις θετικές γνώμες μόλις στο 9% – ενώ φαίνεται να τροφοδοτεί όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία κερδίζει πάνω από μιάμιση μονάδα και από το 36,4% του Σεπτεμβρίου ανεβαίνει στο 38%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 16,8% πέφτει στο 15,2%. Κέρδη σχεδόν μίας μονάδας καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ, όπως και το ΚΚΕ (0,7 της μονάδας). Κέρδη καταγράφει και η Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και το ΜεΡΑ25, το οποίο εμφανίζεται στην εκτίμηση ψήφου στο 3,5%, με κέρδη 1,1 μονάδας μέσα στον τελευταίο μήνα. Όλα τα κόμματα αυτά έχουν εισροές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η ακρίβεια όλο και ανεβαίνει στις προτεραιότητες των πολιτών ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα – από το 36% τον Σεπτέμβριο, στο 39% τον Οκτώβριο – μειώνεται οριακά το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι «η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση» από το 62% στο 60%, ενώ και το ποσοστό θετικών γνωμών για την κυβέρνηση ανέβηκε στο 36% από 34% τον Σεπτέμβριο

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση