HomeΕΛΛΑΔΑΨηφιακές πλατφόρμες και δημοκρατία: Δημοσιογραφία και πολιτική επικοινωνία σε έναν κόσμο πολυκρίσης

Ψηφιακές πλατφόρμες και δημοκρατία: Δημοσιογραφία και πολιτική επικοινωνία σε έναν κόσμο πολυκρίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από 3 έως 5 Νοεμβρίου 2023, διοργανώνεται το καθιερωμένο Διεθνές Συνέδριο ΑΜΙRetreat του Advanced Media Institute με θέμα «Ψηφιακές πλατφόρμες και δημοκρατία: Δημοσιογραφία και πολιτική επικοινωνία σε έναν κόσμο πολυκρίσης».

Το Διεθνές Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Advanced Media Institute, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το Πρόγραμμα Σπουδών «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών της Ντόχα, το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τα θέματα του συνεδρίου αφορούν τη μείζονα κρίση στην οποία βρίσκονται σήμερα η ανθρωπότητα και η δημοκρατία και την ψηφιοποίηση που διαμεσολαβεί αυτήν την κρίση. Αφορά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ως αντανάκλαση του ρόλου της Δημοσιογραφίας, των Μέσων και της Πολιτικής Επικοινωνίας στον 21ο αιώνα.

Το Συνέδριο επιδιώκει να χτίσει γέφυρες μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου και των πεδίων της Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας και μεταξύ των φορέων των Μέσων ενημέρωσης και των εμπειρογνωμόνων για τη ρύθμισή τους.

«Απώτερος στόχος είναι οι συζητήσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, να αποτελέσουν ένα εφαλτήριο τόσο για τους ακαδημαϊκούς, όσο και για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους και ανθρώπους της επικοινωνίας, ώστε να προβληματιστούν σχετικά με τους ιδανικούς τύπους δημοσιογραφικής πρακτικής και δημόσιου λόγου στο σημερινό περιβάλλον των ψηφιακών Μέσων ενημέρωσης», ανέφερε σε δηλώσεις της η επικεφαλής του Advanced Media Institute και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο ΑΠΚΥ, Σοφία Ιορδανίδου.

202310261429073089-600x210

Σε μήνυμα του, ο συνδιοργανωτής και εκ των κεντρικών ομιλητών του Συνεδρίου Nael Jebril, Πρόεδρος του Προγράμματος Σπουδών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ντόχα και Μέλος της Ακαδημίας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, σημειώνει πως «Το φετινό συνέδριο αποτελεί ορόσημο στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για προώθηση της συνεργασίας με ακαδημαϊκούς μελετητές και επαγγελματίες δημοσιογράφους, για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της ακαδημαϊκής επιστήμης για τα ψηφιακά Μέσα και των πραγματικών επιπτώσεών τους στην κοινωνία».

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη να σημειώνει πως αποτελεί τιμή και χαρά για την πόλη του Πειραιά να φιλοξενεί ένα συνέδριο για ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση