HomeΚΡΗΤΗΕΛΜΕ Ηρακλείου: Να κατοχυρωθούν θεσμικά οι εκπαιδευτικοί – συνοδοί εκδρομών

ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Να κατοχυρωθούν θεσμικά οι εκπαιδευτικοί – συνοδοί εκδρομών

«Διεκδικούμε να παρασχεθεί ειδικό επίδομα στους εκπαιδευτικούς»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ,  στη συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου, συζήτησε το θέμα της έλλειψης νομικής κάλυψης των συναδέλφων που συνοδεύουν στις σχολικές εκδρομές. Θεωρεί ότι  η έλλειψη μέτρων νομικής προστασίας των συναδέλφων αποτελεί ύψιστη προσβολή των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Για το λόγο αυτό, απαιτούμε να κατοχυρωθούν θεσμικά οι εκπαιδευτικοί, ώστε να μην επιβαρύνονται και με ποινικές ευθύνες, ενώ επιτελούν ένα έργο πολιτιστικό και ψυχαγωγικό, βρίσκονται  εκτός έδρας και  εργάζονται  εξαντλητικά, επιβλέποντας τα παιδιά.

Τονίζουμε ότι η ευθύνη των εκπαιδευτικών είναι μόνο παιδαγωγικής φύσης. Αντιθέτως, η προστασία των παιδιών, η ασφάλεια των μέσων μεταφοράς και των δρόμων είναι ζήτημα ευθύνης του κράτους.

Συγχρόνως,  διεκδικούμε να παρασχεθεί ειδικό επίδομα στους εκπαιδευτικούς που συνοδεύουν στις σχολικές εκδρομές, γιατί αυτοί οι εκπαιδευτικοί ασκούν παιδαγωγικό έργο και επιβαρύνονται, ουσιαστικά, με υπερωρίες, όντας  εκτός έδρας.

Καταδικάζουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική   της περικοπής των δαπανών .

Διεκδικούμε το δίκαιο αίτημα της παροχής επιδόματος εκδρομής.

Επειδή μάλιστα- λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής της φτώχειας- αρκετά παιδιά στερούνται της δυνατότητας συμμετοχής  στις εκδρομές και έτσι αποκλείονται από ένα ψυχαγωγικό και πολιτιστικό αγαθό, διεκδικούμε να καλύπτονται τα έξοδα αυτών των παιδιών από το κράτος μέσω ειδικού κονδυλίου.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση