HomeHL-CultureΜουσείο Ακρόπολης: Ατύχημα ακράτειας ηλικιωμένου επισκέπτη το περιστατικό που συνδέθηκε με… έλλειψη ασφάλειας

Μουσείο Ακρόπολης: Ατύχημα ακράτειας ηλικιωμένου επισκέπτη το περιστατικό που συνδέθηκε με… έλλειψη ασφάλειας

«Είναι ντροπή και αίσχος» δηλώνει o Σταμπολίδης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ατύχημα που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε ηλικιωμένο ή ασθενή συνάνθρωπό μας, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια του Μουσείου της Ακρόπολης, όπως ισχυρίζεται σημερινό δημοσίευμα ενημερωτικής ιστοσελίδας, αποτελεί το περιστατικό δημόσιας αφόδευσης που συνέβη χθες το πρωί εντός των χώρων του.

Όπως εξήγησε ο γενικός διευθυντής του Mουσείου, Νίκος Σταμπολίδης, στο protothema.gr επρόκειτο για έναν ηλικιωμένο ξένο επισκέπτη ο οποίος λόγω προβλημάτων ακράτειας βρέθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή θέση. Το συμβάν αντιμετωπίστηκε άμεσα από το προσωπικό του μουσείου, αλλά και με διακριτικότητα, έτσι ώστε να προστατευθεί ο ηλικιωμένος από κακόβουλα σχόλια.

Ο κ. Σταμπολίδης, ωστόσο, δεν μπόρεσε να κρύψει την οργή του για τον ψευδή τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε το περιστατικό από ιστοσελίδα:« Είναι ντροπή και αίσχος! Δείχνει έλλειψη σεβασμού στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας τους οποίους οφείλουμε να στηρίζουμε», τόνισε.

Ο γενικός διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης επισήμανε επίσης πως ο χώρος διαθέτει 90 φύλακες, αριθμό ικανότατο για την τήρηση της ασφάλειάς του και πως τέτοιου είδους ανακριβή και μη διασταυρωμένα δημοσιεύματα προέρχονται από κάποιους που προσπαθούν να ισοπεδώσουν ο,τι έχει μείνει όρθιο σε αυτή τη χώρα. «Δεν θα τούς περάσει» καταλήγει ο ίδιος με νόημα.

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που το Μουσείο της Ακρόπολης στοχοποιείται από ανακριβή δημοσιεύματα, καθώς η είσοδος έξι ανηλίκων στον εξωτερικό χώρο της ανασκαφής όπου οι τουρίστες συνηθίζουν να ρίχνουν νομίσματα κάνοντας ευχές παρουσιάστηκε ως ριφιφί, δηλαδή οργανωμένη απόπειρα κλοπής.

protothema.gr

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση