HomeHL-9Αρχηγός ισραηλινού στρατού: Είμαστε έτοιμοι για εισβολή στη Γάζα

Αρχηγός ισραηλινού στρατού: Είμαστε έτοιμοι για εισβολή στη Γάζα

«Κάθε κάτοικος της Γάζας θα πρέπει να πάρει την υπεύθυνη απόφαση για το καλό της ζωής του»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Χέρτσι Χαλέβι, δήλωσε σήμερα ότι η Χαμάς «μετανιώνει ήδη» που ξεκίνησε έναν πόλεμο εναντίον του Ισραήλ, παραδεχόμενος ότι η αναμενόμενη χερσαία επίθεση καθυστερεί για «στρατηγικούς λόγους».

«Το Ισραήλ βρίσκεται στο μέσο ενός πολέμου που ξεκίνησε από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Η Χαμάς το μετανιώνει ήδη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαλέβι σε συνέντευξη Τύπου κοντά στα σύνορα της Γάζας.

«Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό. Το IDF και η Νότια Διοίκηση έχουν ετοιμάσει επιθετικά σχέδια για να επιτύχουν τους στόχους του πολέμου» διεμήνυσε σύμφωνα με τον Guardian.

Πρόσθεσε ότι ο στρατός είναι «έτοιμος για τον ελιγμό (εδάφους) και θα πάρουμε μια απόφαση με το πολιτικό κλιμάκιο σχετικά με το σχήμα και το χρονοδιάγραμμα του επόμενου σταδίου».

«Χρησιμοποιούμε κάθε λεπτό για να είμαστε ακόμα πιο προετοιμασμένοι. Και κάθε λεπτό που περνάει από την άλλη πλευρά, χτυπάμε τον εχθρό ακόμα περισσότερο. Σκοτώνοντας τρομοκράτες, καταστρέφοντας υποδομές, συλλέγοντας περισσότερες πληροφορίες για το επόμενο στάδιο» επισήμανε.

Παράλληλα τόνισε ότι αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου, με τη σφαγή 1.400 Ισραηλινών από τη Χαμάς είναι «άνευ προηγουμένου από την ίδρυση του κράτους. Θα απαιτήσει μια θεμελιώδη αλλαγή στην πραγματικότητα ασφαλείας μας. Θα υπάρχει κόστος σε αυτό, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας του πολέμου» ξεκαθάρισε ο στρατηγός.

«Οι IDF πολεμούν τη Χαμάς, δεν πολεμούν τον πληθυσμό της Γάζας. Οι IDF θέλουν οι κάτοικοι της Γάζας να βγουν από αυτόν τον πόλεμο όσο το δυνατόν πιο σώοι και αβλαβείς. Κάθε κάτοικος της Γάζας θα πρέπει να πάρει την υπεύθυνη απόφαση για το καλό της ζωής του» συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για τις επιπλοκές της προσπάθειας επιστροφής ή διάσωσης των ομήρων που πήρε η Χαμάς από το Ισραήλ.

lifo.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση