HomeHL-9Λουιζιάνα: «Σούπερ ομίχλη» προκάλεσε καραμπόλα 158 αυτοκινήτων με 7 νεκρούς

Λουιζιάνα: «Σούπερ ομίχλη» προκάλεσε καραμπόλα 158 αυτοκινήτων με 7 νεκρούς

25 οι τραυματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επτά νεκροί και 25 τραυματίες είναι ο απολογισμός μια mega-καραμπόλας 158 αυτοκινήτων που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ λόγω περιορισμένης ορατότητας που προκάλεσε η ομίχλη και ο καπνός από φωτιές.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί δεδομένου ότι τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να απομακρύνουν οχήματα και συντρίμμια από το σημείο στο οποίο σημειώθηκε η καραμπόλα.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα απηύθυνε έκκληση για δωρεά αίματος και ζήτησε την προσευχή «για όσους σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν».

Σε βίντεο φαίνονται αυτοκίνητα κατεστραμένα, το ένα πάνω στο άλλο και καμένα με τους οδηγούς τους να μην μπορούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί.

«Είχα πατήσει ήδη φρένο για να επιβραδύνω όταν έπεσε πάνω μου ένα άλλο όχημα και με πήγε «ταξίδι»» δήλωσε ο 41χρονος Κρίστοφερ Κολ, ο οποίος περιέγραψε πώς άκουγε κραυγές βοήθειας από άλλους οδηγούς, ήχους συγκρούσεων και λαστίχων να σκάνε.

«Το μόνο που αντιλήφθηκα ήταν «μπαμ, μπαμ». Αυτό που άκουγα για 30 λεπτά ήταν συγκρούσεις οχημάτων» δήλωσε άλλη οδηγός

Η εθνική μεωτερολογική υπηρεσία των ΗΠΑ έκανε λόγο για μια «σούπερ-ομίχλη» που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό του καπνού από φωτιές στη Λουιζιάνα με την ομίχλη που δημιούργησαν οι μετεωρολογικές συνθήκες.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση