HomeΕΛΛΑΔΑΤο απόρρητο «εγχειρίδιο» της ΕΛ.ΑΣ για τους αόρατους τζιχαντιστές – Μέτρα ασφαλείας στις εκκλησίες

Το απόρρητο «εγχειρίδιο» της ΕΛ.ΑΣ για τους αόρατους τζιχαντιστές – Μέτρα ασφαλείας στις εκκλησίες

Η προστασία των χώρων αυτών γίνεται με κάμερες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Αρχές στη χώρα μας, μετά τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή, με τις μυστικές υπηρεσίες αλλά και την ΕΛ.ΑΣ σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας.

Ήδη, φυλάσσονται ευάλωτοι σε χτυπήματα στόχοι, ενώ μέσα στις αποτρεπτικές κινήσεις που αναλαμβάνουν οι Αρχές υπάρχει ένα πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει προ του πολέμου στη Μέση Ανατολή, και αφορά στην προστασία θρησκευτικών χώρων, και στην Ελλάδα, από ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση.

Πρόγραμμα προστασίας

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι επιθέσεις που έχουν σημειωθεί σε παρόμοιους χώρους, όπως σε εβραϊκές συναγωγές, έχουν θορυβήσει τις Αρχές.

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχει, όπως είναι γνωστό, Μητρόπολη από περιοχή της Ηπείρου, αλλά και εβραϊκές κοινότητες του εξωτερικού, προκειμένου να υπάρχει προστασία από τέτοιου είδους ενέργειες ενόπλων.

Η προστασία των χώρων αυτών γίνεται με κάμερες που τοποθετούνται αλλά και με ασκήσεις με τη συμμετοχή της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και άλλων φορέων.

Το απόρρητο «εγχειρίδιο» της ΕΛ.ΑΣ για τους αόρατους τζιχαντιστές

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι προσπάθειες για να διαπιστωθεί αν υπάρξει κάποιο σχέδιο εισόδου στη χώρα μας ατόμων τα οποία μπορεί να προχωρήσουν σε κάποιες ενέργειες σε ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος.

Γίνονται έλεγχοι στα σύνορα και επαναξιολογούνται πλέον τα εγχειρίδια εντοπισμού Ισλαμιστών για να βρεθούν περιπτώσεις τέτοιου είδους εξτρεμιστών που προσπαθούν να παρεισφρήσουν στα κύματα των μεταναστών.

Ανάμεσα στα κριτήρια που εξετάζονται είναι τι δρομολόγιο ακολούθησαν, αν προσπαθούν να παραπλανήσουν, αν έχουν στα κινητά τους σκηνές πολέμου ή ύποπτα λογισμικά για να διαγράψουν τα ίχνη τους.

Επιπλέον, εξετάζονται τα μάτια τους για να διαπιστωθεί αν έχουν σημάδια από σκόπευτρο, αν είχαν χρησιμοποιήσει δηλαδή πρόσφατα όπλο.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση