HomeΚΡΗΤΗΦοιτητικός Σύλλογος Χανίων: «Καμία σκέψη για υποβάθμιση των φοιτητικών παροχών – Άμεση ανανέωση της μηνιαίας φοιτητικής κάρτας!»

Φοιτητικός Σύλλογος Χανίων: «Καμία σκέψη για υποβάθμιση των φοιτητικών παροχών – Άμεση ανανέωση της μηνιαίας φοιτητικής κάρτας!»

Απόφαση του ΔΣ του ενιαίου ΦΣ Πολυτεχνείου Κρήτης - Κάλεσμα σε κινητοποίηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου η ακρίβεια εξαθλιώνει τον λαό και δυσχεραίνει την διαβίωση του, με τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και τις διαχρονικές πολιτικές που όλο ένα και εντείνουν την κατάσταση αυτή. Έτσι, ένας φοιτητής ειδικά όταν μένει εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του, καλείται να έρθει αντιμέτωπος με μία σειρά οικονομικών προβλημάτων, όπως είναι η αγορά πρώτων αναγκών και τροφίμων, η στέγαση -πόσο μάλλον σε μία τουριστικοποιημένη πόλη όπως τα Χανιά με τα ενοίκια να χτυπάνε κόκκινο εξαιτίας των Airbnb- αλλά και οι μεταφορές.

Σε όλη αυτή την κατάσταση, δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την πλευρά της διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης για το κομμάτι της μεταφοράς των φοιτητών από και προς το ίδρυμα.

Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητικών συλλόγων του ιδρύματος γύρω από το κομμάτι της μεταφοράς, κερδήθηκε η επαναφορά των δρομολογίων του 23 όπου είχαν καταργηθεί μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ακαδημαϊκή χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και 2 εβδομάδες, βλέπουμε να μην υπάρχει κάποια εξέλιξη με την μηνιαία φοιτητική κάρτα.

Σε μία συνθήκη, όπου η Πολυτεχνειούπολη βρίσκεται εκτός του κέντρου της πόλης, με τους φοιτητές να πρέπει να επιβιβάζονται καθημερινά στα λεωφορεία, είναι απαράδεκτο να μην έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση, με βαρύτατες ευθύνες να βαραίνουν την διοίκηση του ιδρύματος, το αστικό ΚΤΕΛ Χανίων και την Περιφέρεια. Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, δεν είναι δυνατόν να μας καταργούν την μόνη φοιτητική κάρτα των 17€, με την επόμενη διαθέσιμη πιο φτηνή να ανέρχεται στα 40€ -ένα άπιαστο κόστος για εμάς τους φοιτητές.

Η κατάσταση στο κομμάτι των μεταφορών στα Χανιά αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα, αφού βλέπουμε με την πάροδο των χρόνων όλο ένα και να αυξάνεται το κόστος της κάρτας, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τα έξοδα των φοιτητών. Ταυτόχρονα, η ίδια δεν συμπεριλαμβάνει τα δρομολόγια του Σαββατοκύριακου, ενώ αφορά μόνο δύο λεωφορεία, το 18 και το 23. Μάλιστα, τις καθημερινές τα δρομολόγια είναι αραιά με αποτέλεσμα να μην χωράνε τον όγκο των φοιτητών, είτε ακόμη έχει παρατηρηθεί η μη τήρηση δρομολογίων, με τους φοιτητές να χάνουν τα μαθήματα τους.

Το κομμάτι των μεταφορών είναι αναπόσπαστο δικαίωμα μας, και δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τις αδικαιολόγητα αυξημένες τιμές των εισιτηρίων. Δεν θα ανεχτούμε αυτήν την πολιτική της ακρίβειας, που περιχαρακώνει τα κεκτημένα μας και τις φοιτητικές μας παροχές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ
  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΊΩΝ ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΈΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ
  • Η ΜΗΝΙΑΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Καλούμε σε κινητοποίηση στο κτήριο Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (Δικαστήρια), με παρουσία της πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης την Τετάρτη 25/10 στις 11:00

Διαφήμιση
Διαφήμιση