HomeHL-9Ένοχος ο προπονητής πολεμικών τεχνών για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων μαθητών

Ένοχος ο προπονητής πολεμικών τεχνών για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων μαθητών

Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης των 12 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ηρακλείου κήρυξε ένοχο τον 47χρονο προπονητή πολεμικών τεχνών, έπειτα από μια διαδικασία δίκης που διήρκεσε αρκετές εβδομάδες. Ο κατηγορούμενος, που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικων μαθητών του, είχε καταθέσει το αίτημα της αθωότητάς του, υποστηρίζοντας ότι η κατηγορία είναι αβάσιμη και πως πρόκειται για συνωμοσία κατά του.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια μόνον όσον αφορά μία από τις οκτώ περιπτώσεις που είχαν καταγγελθεί. Συγκεκριμένα, αυτή η περίπτωση αφορά μια ανήλικη κοπέλα, η οποία ήταν ανήλική κατά την χρονική στιγμή της αποδιδόμενης πράξης.

Στον 47χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης των 12 ετών και τεσσάρων μηνών χωρίς αναστέλλουσα δύναμη.

Έτσι ο προπονητή πολεμικών τεχνών θα πάρει και πάλι το δρόμο για τη φυλακή.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο 47χρονος προπονητής απολογήθηκε, υποστηρίζοντας ότι είναι απόλυτα αθώος και ότι τον ταλαιπωρούν όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω σκευωρίας που του έστησαν ανταγωνιστές του. Η δικηγορική ομάδα του υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του, και παρουσίασε μάρτυρες που μαρτύρησαν υπέρ του κατηγορουμένου.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην τοπική κοινότητα, καθώς αφορά την ασφάλεια και την ευημερία των ανηλίκων. Οι επιπτώσεις της απόφασης του δικαστηρίου αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς στην τοπική κοινωνία και να διαμορφώσουν την κρίση του κοινού σχετικά με την δικαιοσύνη και την προστασία των ανηλίκων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση