HomeΚΟΣΜΟΣΤο Ιράν απαγορεύει τη διδασκαλία ξένων γλωσσών στα παιδιά

Το Ιράν απαγορεύει τη διδασκαλία ξένων γλωσσών στα παιδιά

Συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών και των αραβικών, σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, με άμεση ισχύ, όπως μετέδωσαν την Τρίτη τα κρατικά μέσα ενημέρωσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η διδασκαλία ξένων γλωσσών απαγορεύεται στους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, διότι σε αυτή την ηλικία διαμορφώνεται η ιρανική ταυτότητα του παιδιού», δήλωσε ο Μασούντ Τεχρανί-Φαρτζάντ, αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η Ισλαμική Δημοκρατία είχε ήδη απαγορεύσει τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στα δημοτικά σχολεία το 2018, αν και διδάσκεται από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και μετά.

«Η απαγόρευση της διδασκαλίας ξένων γλωσσών δεν αφορά μόνο τα αγγλικά, αλλά και άλλες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της αραβικής», υπογράμμισε ο Τεχρανί-Φαρτζάντ.

Η περσική γλώσσα, η μόνη επίσημη γλώσσα στο Ιράν, είναι έντονα επηρεασμένη από την αραβική, αλλά δανείζεται επίσης από τη γαλλική και την αγγλική.

Το υπουργείο Παιδείας είχε επισημάνει τον Ιούνιο του 2022 το σχέδιό του να ξεκινήσει μια «δοκιμαστική διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας» στα σχολεία της χώρας για να «εξαλειφθεί το μονοπώλιο της αγγλικής γλώσσας».

Τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση απαγόρευσε σε Ιρανούς ή μαθητές με διπλή υπηκοότητα να φοιτούν σε διεθνή σχολεία, λέγοντας ότι τα παιδιά του Ιράν έχουν υποχρέωση να ακολουθούν το σχολικό πρόγραμμα της χώρας.

Η απόφαση οδήγησε σε ξαφνική μείωση του αριθμού των μαθητών σε ορισμένα διεθνή σχολεία στην Τεχεράνη, συμπεριλαμβανομένων γαλλικών και γερμανικών ιδρυμάτων.

ertnews.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση